WorldRanking i Gæðingakeppni 

Iceland Equestrian Association (LH) og Gæðingakeppni Judges Association of Iceland (GDLH) på Island introduserer nå WorldRanking i Gæðingakeppni.

I korte trekk vil dette gjennomføres på mer eller mindre samme måte som WorldRanking i Sport; Klubber som ønsker å arrangere Gæðingakeppni som WorldRanking må kontakte Sportsutvalget i forkant. Klubben vil da få tilsendt skjema som må fylles ut, returneres til SU som deretter sender skjemaer samlet til LH.

Krav til arrangør
Det stilles krav til arrangør ifh til baner og dommere. Blandt annet;
– Det må minimum være 250m ovalbane (rettstrekk godkjennes ikke) med tilhørende passtrekk i samme lengderetning som den ene langsiden på ovalbanen.
– Det må benyttes 5 dommere. I 2020 og 2021 må minimum 2 av 5 dommere ha status som landsdómari, hvorav én av disse må ha permanent bosted utenfor Norge. I 2020 er dog kravet senket til at alle dommere kan være bosatt i Norge, pga koronasituasjonen. Liste over godkjente dommere finnes på GDLH sine nettsider; http://www.gdlh.is/. Stevner som ikke oppfyller krav om godkjente dommere vil bli avvist av LH.
– Resultater fra stevnet må sendes Sportsutvalget senest to uker etter stevneslutt for at disse skal kunne registreres i WorldRanking listen til LH.
– Øvrige regler som må følges finnes her; https://www.lhhestar.is/static/files/Gaedingadomar/rules_on_gaed/gaedingakeppni_rules_2017_jun2017.pdf?fbclid=IwAR1CaGFM_fREr7ZL2QTOpXDHckzQqDVz4OrXqRJJbvbCnX5R45YXzr8iPjc

Annen info
– Deltagende hester må være fullstendig registrert i WorldFengur.
– Det vil føres WorldRanking liste over følgende klasser; A-flokk og B-flokk senior (begge 21+), A-flokk og B-flokk ungrytter (begge 18-21 år), Ungdomsflokk (14-17 år) og barneflokk (10-13 år).
– Resultater står i 2 år fra dato oppnådd.
– Ranking i hver klasse baseres på gjennomsnitt av de to beste resultatene oppnådd for ekvipasjen.
– Resultater blir ført i listen når man har tre resultater eller mer.
– WorldRanking listen er en «levende» liste som blir kontinuerlig oppdatert og vil derfor aldri være endelig.

Frist for å søke Sportsutvalget om å arrangere WorldRanking i Gæðingakeppni i 2021 er 1 mars 2021. I 2020 er det ingen frist, vi tar imot søknader fortløpende, men merk at da vi kun har en landsdommer i Norge så fordrer dette at det etterhvert blir mulig å få dommere til Norge fra andre land.

I 2020 vil det ikke være avgift til LH for å arrangere WorldRanking stevne, men dette vil det høyst sannsynlig bli i 2021. Nærmere info om dette kommer straks det foreligger.