Trivelig kurshelg på Stall Myra

Signe og Tindra trener balanse under instruksjon i longelinen av Elise.

Da Stall Myra inviterte til treningssamling første helgen i oktober, var det junior- og ungryttere de henvendte seg til. Men responsen ble overraskende.

For denne helga var det de helt unge rytterne som søkte kunnskap på mjøndalsstallen. Arrangørene så for seg en form for konkurransegruppe for satsende juniorer og ungryttere, men de fleste som kom denne helga var barn.
– Det er veldig gøy, og bidrar til god rekruttering, sier Elise Lundhaug, som er utdannet trener fra NIHF.
Interessen for kurset har vært stor, men kun én av deltakerne kommer fra nærmiljøet. De øvrige kommer blant annet fra Sørlandet, fra Hrani, Arvakur og Gladur og Hrimnir.

Stall Myra har nytt kurs i november.
– Da håper jeg at mange av de som er her vil fortsette, og flere er velkomne. Ryttere på alle nivåer har deltatt, og det synes vi er positivt. Mange i helgens gruppe kjente hverandre fra før, og de har hatt det gøy sosialt også. Det er viktig for oss, sier Thomas Larsen.

Deltakerne har ridd til sammen fire økter, fordelt over to økter lørdag og ditto søndag. De har vært delt i to grupper, og har jobbet parallelt på to baner: Inne i ridehuset med fokus på gangarter, og på utebanen med fokus på sits og balanse, både på ovalbanen og i longelinen.

Lørdag var det felles ridetur.
Foruten undervisning, har arrangørene sørget for lunsj begge dager.

Lærerikt
Signe Elise Storeide, 14, deltok lørdag og søndag med Tindra, 4.
Signe syntes hun fikk godt utbytte av helgen:
– Kurset har vært veldig fint. Tidsskjemaet var bra, hestene fikk tilstrekkelig med hvile mellom øktene. Tindra ble veldig sliten, men tok seg fint inn før neste økt. Det var bra planlagt.
Hun er også godt fornøyd med innholdet:
–  Tindra er ikke ferdig gangsatt, så vi har fått mange tips til hvordan vi kan jobbe videre med henne.  Vi må tenke på framdrift. Kun det. Mange overganger mellom skritt, trav og galopp, og vente med tølten til hun har de andre gangartene inne. Hun skal skjønne at det er hun som skal gå fram, og skal ha med bakparten, uten at vi skal mase på henne, forklarer Signe, som gjerne blir med på flere kurs, både med Tindra, som hun har ridd for eier, og med egen hest.

Julie, 11, får undervisning i gangarter av Thomas.

 

Hygge rundt grillbålet, lunsj lørdag.

 

Trivelig med felles ridetur lørdag etter undervisning i ridehus og på utebane.Malcare WordPress Security