Trivelig klubbmesterskap i Drammen

FINT DRIV: Anna Stensrud Johannessen og Heidi fra Vassåsen i fint driv på Drammen Travbane i høstfagre omgivelser lørdag  (Foto: Mette Sattrup)

Høstløvet satte en varm ramme rundt klubbmesterskapet i Hrimnir som gikk av stabelen på Drammen Travbane 3. oktober, uten tilskuere, men med mange dedikterte deltakere på to og fire bein.

Stevnet var opprinnelig berammet til to dager, men på grunn av varsel om ekstreme nedbørsmengder søndag, besluttet arrangørene å avrunde mesterskapet da alle uttak var ridd lørdag ettermiddag.
– Vi så værmeldingen en uke før stevnestart, og allerede da sendte vi ut en mail om at søndagen ville være med forbehold. I løpet av dagen fikk vi signalisert fra flere som nådde finaler at de ville strykes grunnet været. Selv om det alltid er noen som kunne tenke seg å ri, ville det blitt få ryttere i finalene. Vi tok en ny prat med dommerne i lunsjen, og da hadde varslet regnmengde steget til 48 mm, samt økende vind. Vi syntes det ville være uforsvarlig at hestene med sommersko skulle prestere hardt på glatt bane, så på bakgrunn av bane og dyrevelferd lot vi det være, sier stevneleder Rebecca Eilevstøl.

 

Stevnelederen forteller at hensynet til hestene veide tyngst da avgjørelsen om søndagen skulle tas.

 

Testet formen
En av de 56 påmeldte til det åpne klubbstevnet var Hrimnir-medlem Anette Elvestad Storeide med hesten Assi. Hun roser arrangørene for vel gjennomført stevne:
– Selvfølgelig litt synd at finalene søndag ble avlyst, men forståelig da man så alt regnet som ble meldt.
Anette syntes det var artig å delta i klubbmesterskapet:
– Men også litt skummelt, for det er mange gode hester og ryttere som deltar. Vi hadde heller ikke fått trent så mye som vi hadde tenkt og det er lenge siden vi har startet, så vi måtte bare kaste oss uti det.

 

Til tross for forholdene gikk det ganske bra, synes Anette, og er derfor storfornøyd med 4. plassen i V5.

 

– Hesten min, Assi, er en eldre herremann på 19 år som kan sine ting bare han får de rette signalene fra rytteren. Sånn sett er han en flott læremester for meg som ikke har drevet med islandshest før jeg kjøpte han for fire år siden. I tillegg er han for meg en lykkepille i hverdagen, både på tur og på trening. Tidligere har jeg hovedsakelig drevet med turridning og hatt kaldblods hest, fjording og døl, forteller Anette, som sammen med ektemannen har drevet med fjellridning for turister fra gården deres i Hemsedal før de flyttet til Asker for ni år siden.
– Nå er det bare islandshest som gjelder for min del. En utrolig fin rase, som i mine øyne har alt jeg kan ønske meg i en hest, smiler hun.

Fint med dugnadsarbeid
Anette og Assi startet i T7 og V5, og mellom klassene ble det tid til dugnadsarbeid:
– Det er og veldig fint å kunne bidra i dugnadsoppgavene på stevnet. Det er mye jobb for de som sitter i styret og arrangere stevner, og det er fint å kunne bidra til at stevnet skal kunne gjennomføres. Jeg synes og at dugnadsoppgavene er en fin måte å bli kjent med miljøet på, man prater med folk man kanskje ikke ellers hadde pratet med og blir kjent med andre med samme interesse som en selv.

 

– Banen i Drammen fungerer bra, og det fine med oppstalling der er at det er mange bokser og spilt å velge i. Man må bare huske å ta med tau å ha foran åpningen så hesten ikke kommer seg ut. Det glemte jeg en gang og måtte ty til en improvisert grime/leietauløsning, sier Anette.

 

Mange og gode smitteverntiltak
Å arrangere stevner i disse coronatider, krever mange forberedelser:
– Vi har hatt en rekke smittevernstiltak. Før våre to siste stevner kontaktet vi kommunen for råd og kartla risiko og plan for stevnene, hvor vi fikk grønt lys. Stevnet var stengt for publikum. Ved innsjekk av hestepass og egenerklæring ble alle deltagere med følge sjekket inn via en omfattende «covidscreening» med sjekkliste av symptomer. Disse beholder vi i 14 dager før vi makulerer dem. Ellers på plassen hadde vi rikelig med antibac, engangshansker og minnet om å holde god avstand. Vi hadde også forhørt oss med dommerne hvem som trengte skrivere i forkant, slik at vi unngikk unødig mange tett på dommerne.

 

Dommerne dømte fra biler på sidelinjen. I tilfelle dårlig vær. Her avgir Lene Thorud sine poeng.

 

– Fargebåndene er fargerike klebrige bandasjer til engangbruk. Drammen er heldigvis en stor arena, slik at folk har god plass. Vi har benyttet oss av den digitale gjestelisten for å ha en oversikt over alle som var på stevneplassen, dersom det blir aktuelt med smittesporing, forteller Rebecca.

 

– Salget i kiosken gikk veldig bra! Vi er godt fornøyd med å ha kioskvogn, og er så heldige å få levert de deiligste pølser fra Axel Andersen. Det gikk også mye gryterett, forteller stevnelederen. Ingunn Kalmo Pedersen og Anette på plass i koisken.

 

Klubbmestere kåres på bakgrunn av utagningener, og da søndagen ble avlyst, valgte klubben også å premiere øvrige klasser etter disse resultatene.
– Feather Prize, som vi var så heldige å få sponset av Tøltrider, ble delt ut på bakgrunn av ridningen under utakningen. Det var mange flotte ekvipasjer til stede denne helgen, og veldig hyggelig at det i tillegg var så godt representert med barn/junior og fritidsklassen, avslutter stevneleder Rebecca Eilevstøl.

 

Mille Nilseng Mellerud ble tildelt Feather Prize for god og harmonisk ridning.

 

Hrimnirs klubbmestere 2020 ble:
A klasse
Senior firgang: Bente Los
Ungrytter firgang: Ayla Steinsgard
Junior firgang: Marie Båsen
B klasse
Junior: Hedvik Støfring
Ungrytter femgang: Mille Nilseng Mellerud
Ungrytter firgang: Hanne Marte Eide Flaten
Senior firgang: Camilla Onshuus
Senior femgang: Martine Åsvall Fjeld
D klasse
Junior: Aurora Tveter Huseby
Senior: Nina Solheim
Vi gratulerer!

 

Marie Båsen ble klubbmester i A-klasse med Karl fra Tømmerby Kjær. Her rir hun Dans fra Lindealleen i V2 JRU.
(Alle foto: Mette Sattrup)

 



Malcare WordPress Security