Teiturs første fjelltur

Utsikten fra ryggen på Teitur.

63 år gamle Jane Kristiansen lever og ånder for å trene opp gjeterhunder. Nå har hun fått seg islandshest for å følge sauene på fjellet.

Av Stein Larsen post@trav365.no

Hesten heter Teitur fra Stuastølen og er født i 2006.

– Jeg har fulltids jobb, men har 70 sauer ved siden av. Min største interesse er å trener og konkurrere med gjeterhunder. Hest ha jeg hatt i mange år, men før var det kaldblods. Da for kos og litt ridning og kjøring. Teitur er min første islandshest. Nå har vi hatt vår første fjelltur for tilsyn med sauene på Vegglifjellet, forteller Kristiansen.

Der er  der hun har sauene sine om sommeren.

–  Jeg var litt spent hvordan det ville gå siden vi ha ikke har hatt så mange turene alene. Dessuten er ikke Teitur så glad i å gå på hengeren. Men denne dagen gikk det som en drøm. Jeg visste ikke om han var vant til fjellet, men han var kjempeflink til å ta seg fram. Han gikk rett ut i vannet og hoppet over små bekker, forteller hun.

Teitur vel på plass på fjellet.

Siden hesten ikke er så veltrent brukte hun god tid og ga han mange pauser.

–  Han fikk lov til å spise og drikke som han ville også gikk jeg med han en stund. Vi var nok ute i ca 4,5 timer med rundt tre timer ridning. Vi møtet en del sau og turgåere, noe som Teitur syns var stas. Mitt mål er å ha med Teitur på gjeterjobb i fjellet i to måneder neste år. Både som ride og klauvhest, forteller 63-åringen.

 Malcare WordPress Security