Stort felt i The Oval Track Challenge

Nærmere 40 av landets beste islandshestekvipasjer har meldt sin ankomst til konkurransen på ovalbane under Norwegian Horse Festival!

Det er et gledelig stort felt som kommer for å konkurrere på ovalbane under Norwegian Horse Festival, og Bernt Severinsen, primus motor, er veldig fornøyd med deltakerantallet.
– Stort sett stiller alle fra landslaget, skjønt lange reiser og landegrenser setter stopper for noen. Det blir en kjempestart på året, siden NIHF også har lagt sin samling for landslaget dit, og vi får konkurranse på ovalbane. Stort bedre start på året er vanskelig å få til, sier Bernt Severinsen, Norsk Islandshestforening.

Den tidlige starten på konkurransesesongen innendørs gir verdifull konkurransetrening som forhåpentlig kommer godt til nytte når rytterne senere skal ut og måle seg mot resten av verdenseliten.

– Flere norske ryttere skal også til store stevner i utlandet, som Worldtølt i Odense og Icehorse Festival i Herning. Felles for disse arrangementene er at de er innendørs, noe man vanligvis ikke får trent på. Den gode oppslutningen under NHF blir ekstra inspirerende med første samlingen med den nye landslagsledelsen, og vi får et faglig påfyll i tillegg til konkurranse og clinic’en, sier Severinsen.

Til selve konkurransen kommer mange spennende ekviapsjer, også ryttere med nye hester, som det skal bli spennende å se. I tillegg har Christina Lund blant annet med avlsmatadoren Àlfur frá Selfossi for å holde clinic i forkant av hver konkurranse.

The Oval Track Challenge starter fredag kveld med clinic etterfulgt av alle uttakene. Finalene fordeles over lørdag og søndag. Det konkurreres i tølt, firgang og femgang.

Når våre aller beste setter hverandre i stevne denne helgen, håper vi at mange tar turen til Lillestrøm for å oppleve og skape stemning rundt våre aller beste islandshestekvipasjer!

Bildet: Marie Fjeld Egilsdottir blir å se i Lillestrøm under NHF. Her fra VM 2019 for islandshest. (Foto: Mette Sattrup)

 Malcare WordPress Security