På vei til VM – møt Christina!

Christina Lund og Lukku-Blesi frá Selfossi tok gull i V1 firgang under NM2019 (Foto: Tine Johansen)

Fram til VM i Berlin, som går av stabelen 4. – 11. august, presenterer vi daglig to landslagsryttere. Seniorrytter Christina Lund fra Frøberg Gård ved Hamar er neste ut. 

 • Hvor gammel er du, og hvilken klubb er du medlem av?
  Jeg er 52 år gammel (!), og lagets nest eldste i år. (Takk Erik, for at du heller aldri gir deg!) Klubben min er Sleipnir, og den har jeg vært medlem av i 35 år!
 • Hvilke forventninger har du til deg selv og Lukku-Blesi frá Selfossi under VM?
  Jeg har selvfølgelig høye forventninger til spesielt meg selv, men også hesten nå på VM. Jeg blir skuffet om ikke samarbeidet og ridefølelsen matcher det jeg har opplevd tidligere på stevner med denne hesten. Jeg har en forventning om å toppe formkurven i år på VM. Så får dommere og konkurrenter avgjøre hvor langt det rekker på resultatlistene. 
 • Har du deltatt i internasjonale mesterskap tidligere?
  Jeg har ridd mange internasjonale mesterskap. Første var EM/VM i Østerrike 1987, på Stormur fra Snartarstödum. Da hadde jeg bare ridd islandshest i ca 2 år, men Stormur var  en fantastisk hest og mitt springbrett rett opp i internasjonalt nivå. Siste VM jeg red var i 2013, også i Berlin. Da red jeg den ‘halvtamme’ Rönd fra Selfossi, og vi tok oss til en F1 b-finale. Det VM-et og de overprestasjonene denne lille hesten serverte der gjør sitt til at VM i Berlin framstår som noe av det aller heftigste. Lukku-Blesi som jeg rir nå, er også egenavlet, og Rönd sin nevø, så dette er bare moro!
 • Hvordan har du forberedt deg og hesten til VM?
  Etter NM og uttak har fokus egentlig bare vært på å holde oss sånn passe i gang. Prøve bare trene likt som i sommer. Vi har fortsatt å holde det lystbetont og trent mest på det som er lett, ikke fokusert for mye på det som fortsatt er litt tyngre. Jeg vil at dette mesterskapet skal bli en positiv opplevelse for hesten, han er fortsatt ung og skal prestere i mange år er planen.
 • Hvem er ditt forbilde på konkurransebanen?
  Forbilder .. litt vanskelig å si, jeg ser utrolig mye opp til mange flinke folk i sporten. Jeg har jobbet hos mange forskjellige flinke mennesker på Island, i Tyskland og i Norge gjennom årene, og alle de jeg har jobbet for har preget meg og gitt meg inspirasjon. I de senere år må jeg kanskje trekke fram Erlingur Erlingsson som en fantastisk hestetrener som jeg ble kjent med via Álfur, og Jóhann Rúnar Skúlason som har peppet meg opp gjennom siste vinter.

 

Lykke til! Vi heier på dere!

 

Bio Power Protection – sponser VM-laget

 

 Malcare WordPress Security