Nordiske ekvipasjer til WordCup

Torsdag denne uken arrangeres tidenes første World Cup i tølt. Da møtes 11 håndplukkede ekvipasjer til dyst i Friends Arena i Stockholm. Blant disse er ekteparet Severinsen fra Norge. 

«World Cup Icelandic Horses» arrangeres for første gang under Sweden International Horse Show. Ansvarlig for arrangementet, Ylva Hagander, har uttalt at det er en drøm som går i oppfyllelse og frister med fantastiske ekvipasjer. Startlisten byr på ryttere som Jóhann R Skúlason med Finnbogi fra Minni-Reykjum, Kristjan Magnusson med Oskar från Lindeberg og Jamila Berg med Toppur fra Audsholtshjaleigu.

Gabrielle og Bernt Severinsen, med henholdsvis Tigull og Terna fra Kleiva, er invitert til å ri i Friends Arena etter sine gode resultater under Elmia Icelandic Power for kort tid tilbake. Der endte ekteparet på henholdsvis tredje- og femteplass.

–  Det er virkelig stor stas å bli invitert til å ri, og de som har vært der vet at det er et kanonbra arrangement der det ikke spares på noe. At vi begge rir på egenavlede hester som presterer på høyeste nivå er naturligvis veldig gøy å få oppleve, sier ekteparet.

På SVT1
I tillegg til Gabrielle og Bernt var også Nils-Christian Larsen og Thomas Larsen invitert til å ri. Disse blir dog ikke å se under torsdagens konkurranse. Ekvipasjene har kvalifisert seg til en invitasjon via resultater oppnådd i T1 gjennom året i forbindelse med nordisk mesterskap, nasjonale mesterskap og Elmia Icelandic Power. Det er i tillegg et par wild card. De åtte beste ekvipasjene blir å se i en finale fredag ettermiddag, som også vises på SVT1 og SVT Play fra klokken 17.00 til 18.00.
– Vi gleder oss veldig og tror vi har en brukbar sjanse til å hevde oss. Begge hestene er i bra form og kjennes gode å ri på, sier Gabrielle og Bernt.
Kan gå veien
Sist Bert konkurrerte i Friends Arena var det med Tigull. Da gikk ekvipasjen helt til topps. Nå er det Tigull-datteren Terna på seks år som skal bli med Bernt i ilden, mens Gabrielle har tatt over tøylene til Tigull. Det med stort hell så langt. Ekvipasjen gjorde seg spesielt bemerket i T1-finalen under Elmia.
– Terna har ikke har den samme rutinen. Men, fungerer det så er hun i stand til å kjempe helt i toppen. Jeg er i utgangspunktet uansett fornøyd med å bli invitert til en slik prestisjefylt konkurranse. Med Tigull har Gabrielle en hest som kan gå hele veien, men ettersom dette er første sesongen sammen er det mye som skal klaffe for at alt sitter som det skal. Kommer vi bare videre til finalen er jo alt mulig, sier Bernt.
Så, hva kreves for å løfte interessen til samme nivå i Norge? 
– Vi tror vel interessen er der, men det kreves at noen dedikerte folk tar tak i det på samme måte som Ylva Hagander har gjort det i Sverige. Hun har for 26. år på rad kjempet for islandshestens plass, og nå belønnes hun med at det inviteres til World Cup på samme måte som i sprang og dressur. Det er helt vanvittig hva hun og hennes team har klart å få til opp gjennom årene, sier Gabrielle og Bernt.Malcare WordPress Security