Tester ut en annen rase

 

Tine Sand på islandshest. Nå har hun en hverdag med storhest også.

Tine Sand fra Heggedal har konkurrert aktivt siden barndommen på islandshest. Nå tester hun en ny rase i ny jobb.

Av Stein Larsen post@trav365.no

Men 31-årigen fra Heggedal, som konkurrert aktivt både på nasjonalt og internasjonalt nivå opp igjennom årene, slutter overhode ikke med favorittrasen.

– Jeg hatt noen roligere år på satsningsfronten, både i tilværelsen som mamma og annen jobb i Asker og Bærum Vaktmesterkompani ved siden av egen stalldrift. Så jeg fikk tilbud om å begynne som stallmedarbeider hos Stutteri B, ved Henriette og Vegard Brekke. Jeg trivdes veldig godt i andre jobben, men tenkte lenge og vel på at dette virket veldig spennende og lærerikt, i tillegg til at det vil bli mye lettere å kombinere med egen satsning på islandshestene hjemme, så jeg sa ja, smiler hun.

Henriette og Vegard driver oppdrett av Norsk Varmblods sprang- og dressurhester.

– Det blir jo stallarbeid der også, men i en helt annen størrelsesdimensjon i det daglige arbeidet med avlshopper, periodevis hingster, og unghestflokker. Men det er veldig spennende å lære om denne verdenen også. De er virkelig dedikerte og dyktige hestemennesker med masse kunnskap og kompetanse. Hest er jo hest, smiler hun.

Sand innrømmer at det er noen forskjeller

– Jeg kjenner jo at jeg selv plutselig blir litt mer pysete når jeg plutselig leier på dobbelt så store hester, både hopper og hingster. Jeg er vant med islandshestens litt váre og kvikke vesen, mens de store har jo mye større bevegelser og generelt større hest. Og hingstene kan jo gjøre litt mer ut av seg enn hva gjennomsnittlige islandshingst gjør. Men det blir veldig gøy å venne seg til størrelsen kanskje ta med seg erfaringer til og fra begge «verdener», smiler hun.

 Malcare WordPress Security