Louise ble årets Wången-ambassadør

Louise Dahlin med hesten Herva fra Gilberg. (Foto: Michelle Gradin Qvarforth).

Islandshestrytteren Louise Dahlin har gått videregående på Wången fordi islandshest er hennes store interesse. Det viste hun ved å hente hjem to fine stipendier ved årets avslutning. 

Hvert år deler Wången ut stipend til nyutdannede ved videregående skole. Stipendet Wången Ambassadør er spesielt hyggelig fordi alle på skolen kan stemme over hvem som skal få det. Både klassekamerater, andre elever på videregående skole, studenter på universitetsprogrammet, lærere og annet personale kan stemme.

Kriteriene er at studenten under utdannelsen er ærlig, respektfull og ansvarlig. I tillegg skal man ha investert i skolearbeidet og jobbet for ekstra god ridning. Stipendiaten er dermed en god ambassadør for Wången, videregående skole og hestepleieryrke.

– Det føltes utrolig kult å bli tildelt stipendet, Wången ambassadør er en hederlig tittel og det er hyggelig at folk synes jeg fortjener det, sier Louise Dahlin.

Mottakeren av stipendet blir ikke bare hedret, men får også 10 000 kroner.

– Stipendet går enten til å dekke utdannelser eller reiser til og fra kurs og konkurranser. De går rett inn på hestekontoen! Det er ganske dyrt med hester, så det er velkomment med litt ekstra penger å kunne satse og utdanne seg, sier Louise Dahlin.

Louise har ridd hele livet. Hun har konkurrert, utdannet seg og praktisert i mange forskjellige staller, både i Sverige og på Island. På den videregående skolen forbereder elevene seg til å ta SIFs rideledereksamen, og nå satser Louise på å holde noen leksjoner på hjemmeplan.

– Nå er fremtidsplanen min å fortsette å utdanne meg innen islandshest for å bli en bedre rytter og på sikt også instruktør. Det vil enten være på hippologprogrammet på Wången eller via kurser. Men først skal hesten min og jeg nyte litt sommerferie!

Louise fikk også et hestepleiestipend på 3 000 svenske kroner fra Wången for å ha gjennomført både teoretiske og praktiske momenter på en forbilledlig måte.

Stipendene ble delt ut via en lenke fordi studentfeiringen ikke kunne gjennomføres på vanlig måte i år. En ekstra hilsen til studentene på islandsprofilen kom gjennom en forhåndsinnspilt melding fra Eyvindur Mandal Hreggvidsson som gratulerte og ønsket lykke til og minnet om at man aldri er ferdig utdannet når man holder på med hester.

Kilde: Pressemelding fra Wången.

Riksanlegganlegg for hestenæringen

«Wången är travsportens riksanläggning, men vi är även centrum för islandshästutbildningar och nationellt brukshästcentrum.

På Wången har vi utbildningar för hästskötare, travtränare, brukshästkuskar, ridlärare, hippologer och hovslagare. Här utbildar vi blivande professionella inom hästsport på flera nivåer; från gymnasium till universitetsnivå. Att våra medarbetare har spetskompetens inom trav, islandshäst, brukshäst, hovslageri, pedagogik, hästhållning, anläggningsdrift, hästkunskap och forskning är för oss självklart.

Wången utgör tillsammans med Flyinge och Strömsholm Hästnäringens Riksanläggningar. Tillsammans har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.» Sitat hjemmeside.

Wången ligger sentralt i Alsenbygden, Krokoms kommune, midt mellom vinterstedet Östersund og skimetropolen Åre i Sverige.

 Malcare WordPress Security