Landslagspresentasjon: Lill Kirsten Gilja

Av Rachel Steen

I tiden frem mot VM ønsker vi å bli bedre kjent med rytterne og hestene som skal representere landet. 

I dag skal vi bli bedre kjent med 19 år gamle Lill Kirsten Gilja og hennes hest Loki.De representerer klubben Gladur. 

Lill Kirsten er 19 år og kommer fra Farsund. Hun representerer Gladur islandshestforening. Selv om hun innrømmer at mesteparten av tiden går til hest, jobber hun også litt i dagligvarebutikk ved siden av. 

Sammen med den 17 år gamle vallaken Loki fra Tyse skal hun representere Norge i P1, PP1 og P2 på verdensmesterskapet. Hun forteller at det startet med at moren ønsket seg en turhest. Ettersom tiden gikk ble Loki mer og mer hennes hest. Siden har de oppnådd mange gode resultater på konkurransebanen, blant annet flere norgesmestertitler. 

Under årets stevnesesong har paret oppnådd flere gode resultater i passdisiplinene. Sammen har de deltatt på Østlandsmesterskapet, Faxi-stevnet, St. Hans-stevnet og til slutt NM. Gilja forteller at stevnesesongen så langt har vært vellykket, og at de har satt nye personlige rekorder på de fleste stevnene de har vært med på. På Norgesmesterskapet fikk de ikke mindre enn tre gull, og hun kan dermed kalle seg norgesmester i hele tre disipliner. 

Når det kommer til mål og forventninger for verdensmesterskapet, er målet at både hun og Loki skal vise seg fra sine beste sider. Det viktigste er derimot at hesten har det bra og synes det er gøy å være med. I tillegg til ridningen, gleder Gilja seg til å se på gode hester og føle på den unike og gode stemningen på mesterskapet. 

Gilja har mange gode minner med hest, men hun forteller at det beste var da Loki endelig ble friskmeldt etter en lang periode med gaffelbåndskade og griffelbeinsbrudd. Vallaken trengte operasjon, og dermed fulgte en lang periode med hvile og opptrening før hesten kunne regnes som frisk og klar til trening.

Når det kommer til stevneritualer liker Lill Kirsten å ta en liten “peptalk” med hesten før de entrer banen, der hun forteller han at “Dette skal vi klare!”. 

Vi ønsker Lill Kirsten og Loki lykke til på verdensmesterskapet, og gleder oss til å følge med dere!Malcare WordPress Security