Landslagspresentasjon: Gabrielle Severinsen

Av Rachel Steen

Foto: Tine Johansen

I tiden frem mot VM ønsker vi å bli bedre kjent med rytterne og hestene som skal representere landet. 

I dag er det Gabrielle Severinsen og hesten Tígull fra Kleiva som står for tur.

Gabrielle er 51 år og medlem av klubben Hrimnir. Sammen med mannen hennes Bernt, driver hun Øvre Havnås gård. Her har de omtrent 20 islandshester og en Shetlandsponni, alt fra føll og unghester som skal temmes, til voksne hester som er i trening. 

Om kort tid starter reisen mot Nederland. Med seg på turen har hun den 17 år gamle hingsten Tigull fra Kleiva. Hingsten er en erfaren konkurransehest, og årets verdensmesterskap er langt fra hans første. I 2011 gikk Tigull sitt første verdensmesterskap, da med Jóhann R. Skúlason i salen. De deltok i avlsklassen for femårs hingster, og vant. Deretter har han vært med både i 2013, 2015 og 2017 med Bernt, og med Gabrielle i 2019. Dette blir dermed Gabrielle og Tigulls andre verdensmesterskap sammen. Gabrielle forklarer at Tigull er en helt spesiell hest, det har han vært siden han ble født hos dem. 

Det er vanskelig å gi en kort presentasjon av Tígull, da han betyr så enormt mye for oss. Helt fra han ble født har han vært en helt spesiell hest, og opplevelsene med han har vært mange.

Årets stevnesesong har så langt vært suksessfull for ekvipasjen. De har startet stevne på Biri, St. Hans-stevnet i Grimstad og Norgesmesterskapet på Momarken med gode resultater. Blant annet red de seg til seier i T1 på St. Hans-stevnet, og fikk sølv i samme klasse på NM med 8.033 i uttakningen og 7.7 i finalen. På bakgrunn av de gode prestasjonene på Norgesmesterskapet, ble paret tatt ut til å representere Norge i firgang og tølt ved verdensmesterskapet. 

Mesterskapet nærmer seg med stormskritt, og rytterne er i full gang med forberedelser. For Gabrielle startet forberedelsene like etter NM. Da fikk Tígull en uke med fri på grønt gress, før han ble skodd og oppkjøringen mot VM startet for fullt. Treningen den kommende tiden innebærer å optimere både hest og rytters prestasjon, med hovedfokus på oppvarming og programridning. Den siste uken før avreise kommer Maria Bosvik og hesten hennes Tindur på treningsleir. Da skal de siste forberedelsene og finpussen komme på plass. Gabrielles hovedmål på verdensmesterskapet er å sikre seg en finaleplass i tøltklasssen, men hun ser også frem til opplevelsen av å være en del av landslaget og delta på et slikt mesterskap.

Gabrielle har vært glad i hest helt siden barndommen, og beskriver interessen som altoppslukende. Hun forteller at noen av hennes beste minner kommer fra gleden hun fikk da hun tilbrakte tid sammen med hestene. 

På stevner liker Gabrielle å bruke god tid på å stelle hest og pusse utstyr. Dette gjør at hun finner roen, og bedre kan forberede seg til konkurransen. 

Vi ønsker Gabrielle og Tígull lykke til på VM, og gleder oss til å følge med dere!Malcare WordPress Security