Landslagspresentasjon: Frøydis Musdalslien

Av Rachel Steen

I tiden frem mot VM ønsker vi å bli bedre kjent med rytterne og hestene som skal representere landet. 

Denne gangen er det Frøydis Musdalslien og hesten Kormakur som står for tur.

Frøydis er 18 år, og kommer fra Lillehammer. Hun representerer klubben Sleipnir. Utenom å bruke mye tid  i stallen, liker hun også å tilbringe tid med venner, i tillegg til at mye tid går med til skole og trening. 

Med seg til Nederland har Frøydis hesten sin Kormákur frá Miðhrauni. Han er en tolv år gammel hingst etter Glóðafeykir frá Halakoti. Noe av det Musdalslien setter mest pris på med hesten sin er hvor tillitsfull og snill han er, men de gode gangartene er en god bonus. 

Hun forklarer at hun likte han godt fra første stund da hun prøvde han hos Anne Stine Haugen og Agnar Snorri Stefánsson i 2020: – Kormákur var en av de hestene jeg prøvde som virkelig fikk meg til å smile med en gang, han var en veldig morsom hest!

For Frøydis og Kormákur har årets sesong vært vellykket. Den startet på Østlandsmesterskapet på Momarken Travbane. Der endte ekvipasjen på en fin andreplass i T2 blant både ungryttere og seniorer med karakteren 7.17. Deretter tok de turen til St. Hans-stevnet i Grimstad hvor de vant T2 ungrytter med karakteren 6.88. På Norgesmesterskapet i starten av juli tok duoen seieren i T2 ungrytter med poengsummen 7.13, og ble nummer tre i V1 med 6.70. De gode prestasjonene på NM holdt til en plass på landslaget, og dermed plass på VM i august. Der skal ekvipasjen representere Norge i T2 og V1. 

Etter en travel sesong skal Kormakur nå nyte en uke med fri. Deretter skal de ri mye på tur for å bygge opp motivasjonen og opprettholde positiviteten. I tillegg får de instruksjon fra Erik Andersen for å klargjøre seg til stevnestart. 

Når det kommer til mål og forventninger til verdensmesterskapet, fokuserer Musdalslien på å ha det gøy. Hun ser også frem til å få mer erfaring med å ri på stevner utenfor Norge, både med tanke på hvordan det er å ri stevner utenlands, og hvordan et så stort stevne fungerer. Det hun ser mest fram til er å være en del av et lag der man først og fremst jobber sammen framfor å være konkurrenter. 

Frøydis har fått mange gode minner i løpet av årene hun har holdt på med hest, men trekker fram det å bli norgesmester i Haugesund i 2022, og igjen i år som spesielle minner. I tillegg ser hun på Nordisk Mesterskap 2022 som en fin og morsom opplevelse som ga mye lærdom og erfaring. Når hun er på stevner liker Musdalslien å tilbringe mye tid i stallen, særlig dersom stemningen er avslappet og ikke for konkurransepreget. 

Norsk Islandshestforening ønsker Frøydis og Kormákur masse lykke til på VM, og gleder oss til å følge med dere!Malcare WordPress Security