Landslagspresentasjon: Caroline Wangen

Av Rachel Steen

I tiden frem mot VM ønsker vi å bli bedre kjent med rytterne og hestene som skal representere landet. 

Nestemann ut er Caroline Wangen. 

Caroline Wangen er 26 år, og er fra Lillestrøm. Hun representerer klubben Jøkull. Hesteinteressen startet tidlig for Caroline, ettersom hele familien også var interessert i hest. Det startet med shetlandsponnier som ble brukt til turridning. Dette ga mange fine naturopplevelser og utviklet seg etter hvert til en stor kjærlighet for hestene. 

I tillegg til å bruke mye av tiden sin på hest, har Wangen utdannet seg innen natur og bærekraft. Hun har fullført et masterstudium i bioøkonomi ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet/NMBU, og er utdannet naturforvalter. Etter verdensmesterskapet er planen å jobbe innenfor dette feltet. 

Med seg til Nederland tar Caroline med seg den tolv år gamle hoppen Ógn fra Bessastadir. Wangen beskriver hoppen som en følsom og bestemt diva med mange egne meninger og en enorm personlighet. Hun ble kjøpt fra Island i 2017, og hadde da gått på visning og vist god pass. Opprinnelig ble hesten kjøpt av Carolines søster, men da det etterhvert viste seg å være en bedre “match” mellom Caroline og Ógn, fikk hun overta henne i 2019. 

Ekvipasjen har oppnådd flere gode resultater under årets stevnesesong. Blant annet red de seg til en tid på 7,65 sekunder i P2 på Sundabakki. De deltok også på Midtnorsk mesterskap og worldranking-stevnet på Biri, noe som var en god oppladning til norgesmesterskapet på Momarken. Der slo de til med personlig rekord på 7.53 i P2, noe som ga dem førsteplassen og tittelen som norgesmester. P2, altså hundre meter speedpass, er også den disiplinen hun satser i på verdensmesterskapet. 

For å forberede både seg selv og hesten til VM, har de ekvipasjen tatt turen til familiens feriested på Nore. Der skal de lade opp batteriene med bading i fjorden og turer i fjellet. Wangen understreker viktigheten av legge til rette for å bli uthvilt igjen etter større mesterskap som NM og VM, som fort kan bli mentalt slitsomt både for hest og rytter. Samtidig som man skal hvile, skal også humøret holdes oppe og kroppen i gang. 

Noe av det Wangen ser mest frem til ved mesterskapet er å være en del av det norske landslaget, som hun beskriver som et solid lag. Selv om målet er å ha en god opplevelse, og nyte tiden på VM, har hun også et mål om å få til et perfekt gjennomløp under gode forhold, noe de ikke har klart til nå. Dersom ekvipasjen skulle klare det nå, har Caroline god tro på at dette kan føre til ny personlig rekord. Samtidig ønsker hun også at hun og hesten skal klare å spille på lag, og dermed løpe inn en god tid. 

Når det kommer til gode minner fra hesteryggen, trekker Wangen frem den gangen både hun og søsteren ble tatt ut blant dem som fikk representere Norge under verdensmesterskapet i 2015. De var da begge ungryttere som deltok med hver sin hest. Hun beskriver opplevelsen som et skikkelig eventyr. 

Det finnes nok like mange ulike stevneritualer som det finnes konkurranseryttere. Caroline forteller at hun har flere ritualer som hun må gjennom før de er klare for start. Blant annet må hun henge opp bamsen “Dragen” i boksen til Ógn. Den henger der under hele stevnet, og skal bringe hell og lykke. For å forberede seg selv, spiller Caroline låten “Glittertind” av Helene Olafsen på repeat før hun skal ri.

Vi ønsker Caroline og Ógn lykke til på VM, og gleder oss til å følge med dere!Malcare WordPress Security