Lærerike dager på NIHF-Cup

Lykke Andersen er en av tre topp trenerne som deltakerne i årets NIHF-cup får høste kunnskap fra.

 

Søndag kveld ankom 36 spente ungdommer Fyresdal i Telemark hvor NIHF-cup 2019 med topp trenere og et rikholdig program for uken ventet.

Stian Pedersen, Lykke Andersen og Iben Andersen står for undervisningen, og vertskap er islandshestforeningen Hugljufur. Deltakerne er både gutter og jenter i alderen 13 – 21 år fra nesten hele landet, og de er innlosjert på samfunnshuset. 

 

Undervisningen skjer under fin-fine forhold på ovalbane. Her deler Stian Pedersen av sin kunnskap. 

Mandag ble deltakerne introdusert for trenerne, og ble delt inn seks lag. Hvert lag har en egen lagleder. Flere av årets lagledere har deltatt på NIHF-cup tidligere. 

Teori og ridetimer
Undervisningen omfatter både teori- og rideundervisning. Mandag var temaet for teoriøkta «Å sette seg gode mål og hvordan man skal nå dem». Etter lunsj var det tid for de første ridetimene. Hos Lykke skulle de arbeide med sits, hos Iben skulle de jobbe med framdrift og overganger og hos Stian var det gangartsridning.
– Alle deltagerne hadde fine ridetimer, og de var ivrige på neste dag, forteller Julie Holtesmo.

 

Engasjerte deltakere under årets NIHF-cup i vakre omgivelser i Fyresdal.

Tirsdag startet med rideundervisning. Deltagerne fikk mange nye innspill, og det var flere elever som gikk ut fra banen med et stort smil om munnen. Flere reagerte på at de lærte forskjellige måter å utføre oppgavene på, men de forsto at dette bare var fint for videre trening, fordi da kan de selv velge hva som fungerer best for dem selv og hesten. 

 

Rideundervisning med Iben Andersen.

Temming
Tirsdag etter lunsj viste Iben hvordan hun temmer hester. Hun begynte med å venne hesten til trykk, svinge, rygge og gå fram. Videre testet hun hesten med ulike gjenstander, lyder og bevegelser. Deltagerne satt spente utenfor rundpaddocken og fulgte nøye med. Det var fantastisk å se Iben i aksjon! 

 

Iben demonstrerer temming

Onsdag ble lagene delt inn i helt nye lag for dagen med mer fokus på den enkelte gangart. Hos Iben skulle deltagerne trene på pass eller trav, hos Lykke var det galopp og hos Stian var det tølt som var i fokus. Julie forteller at alle deltagerne har fått trene hos de forskjellige instruktørene, og det har kun vært gode tilbakemeldinger:
– 
Deltagerne kommer utrolig godt overens, og det har blitt dannet mange nye vennskap. Dette lover godt for resten av cupen.
Det er også lagt inn en hviledag for hestene.  Da venter stranden med bading, grill og masse kos!

 Malcare WordPress Security