Klubbmestere på Momarken

 

KLUBBMESTERE: Til venstre Jenny Margrethe Gramnæs, ungrytter 5-gang, og til høyre Elisabeth Hugem, senior 5-gang. I midten står stedfortreder for klubbmester senior 4-gang, Helga Pernille Bergvold. Pernille hadde, som Magnus Grimsrud og Susann Hennie Larsen, dratt da bildet ble tatt. (Foto: Grethe Knapaas)

Helgen 27. – 28. april gjennomførte Hekla Islandshestforening sitt åpne klubbmesterskap på Momarken, til tross for glisne startlister.

For med kun 47 påmeldte var det ingen selvfølge at stevnet ble gjennomført:
– Jeg har ikke tidligere vært med på at vi har arrangert et klubbmesterskap med så få deltakere, sier stevneleder Grethe Knapaas. Likevel valgte arrangørklubben å kjøre alle klasser som oppsatt, og fem medlemmer kunne søndag smykke seg med tittelen «Klubbmester».

Klubbmestere Hekla 2019:

Junior 4-gang: Susann Henie Larsen/Kraftur frá Olafsbergi
Ungrytter 4-gang: Magnus Grimsrud/Marius frá Husavik
Ungrytter 5-gang: Jenny Margrethe Gramnæs/Pris frà Syðstu-Görðum
Senior 4-gang: Elisabeth Hugem/Gammur fá Neðra-Seli
Senior 5-gang: Helga Pernille Bergvoll/Humall frá Langholtsparti

Tynne finalefelt

Stevnet forløp uten advarsler, diskvalifiseringer eller elimineringer, men det var ganske mange som trakk seg fra finalene:
– Det er synd, særlig for publikum som kommer for å se finalene. Jeg håper med den nye regelendringen at trenden vil snu, sier stevnelederen, som likevel har forståelse for at enkelte har gode grunner for å stå over en A-finale.
– I islandshestsporten er det uttaket som betyr noe, ikke finalen. Slik er det ikke i så mange andre grener, legger hun til.

Topp forhold

Flotte premier under Heklas åpne KM, 27. – 28. april i år.

Værvarslet var ikke det beste, men arrangørene hadde flaksen på sin side:
– Det var meldt et forferdelig regnvær lørdag. Heldigvis kom regnet først om kvelden og natten, og det ble kjempevær søndag. Det var bare fint for banen at vannet kom.
Knapaas roser de ansvarlige ved Momarken:
– Travbanen har egne folk som vedlikeholder banen for oss. Onsdag før stevnet hadde de gått over banen som var litt løs i utgangspunktet. De vannet med litt bindingsmiddel, så banen holdt veldig bra.

Stevnelederen forteller at Momarken for få år siden var på listen over baner som skulle legges ned. Men det har snudd, og det som redder banen er at det er så mange som bruker den, både travsporten, bilcross og islandshest.
– Banen er mye i bruk, så vi er alltid veldig tidlig ute med å booke tider for våre stevner for å få de helgene vi vil. De har gode fasiliteter med boksene og plassen rundt, sier Knapaas.
Hun er glad for den gode dialogen mellom Hekla og de som driver Momarken.

God dugnadsånd

Halvannen time etter at stevnet var slutt, var alt pakket ned. Ny rekord, ifølge stevnelederen:
– De som var med på stevnet var kjempeflinke og tok dugnadene sine. Vi satte ny rekord på hvor fort vi fikk ryddet og kunne reise. Det var veldig hyggelig at så mange ble igjen og hjalp oss med å rydde bort. 

Om en drøy uke skal alt rigges til igjen. Da går det årlige Østlandsmesterskapet av stabelen samme sted. Med nærmere 70 påmeldte før fristens utløp 1. mai kl. 2359, ligger WR-stevnet an til å få fyldige felt på Mysen 10. – 12. mai!

Resultatene fra KM blir publisert på nihf.no en av de nærmeste dagene. Enn så lenge ligger de tilgjengelige på arrangørens facebook-side.