Islandsk rytterprofil får professorat i ridekunst

Eyjólfur Ìsólfsson, adjunkt professor i ridekunst ved SLU. (Foto: Andreas Hejndorf )

 

Den islandske rytteren og treneren Eyjólfur Ìsólfsson er fra 1. september 2019 engasjert som adjunkt professor i ridekunst ved Sveriges Landsbruksuniversitet, SLU. Professoratet er spesielt knyttet til islandshestridning.

Eyjólfur Ìsolfsson har bakgrunn fra Islands ledende ridesportsenter/universitet Hólar, hvor han har vært lærer og fungert som lektor. Han er fem ganger islandsk mester og er «Master Trainer», det høyeste trenernivået på Island.

Eyjólfur Ìsólfsson har produsert verdsatt utdanningsmateriell og brukes mye internasjonalt til kurs i ridning på islandshest. Engasjementet ved SLU, som omfatter 10 prosent av heltid, starter 1. september.

Engasjementet er blitt mulig takket være finansiering fra Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). HNS finansierer også de to adjunktprofessoratene i hestekunst ved SLU som ble opprettet i 2011, Kyra Kyrklund, spesialisering dressur, og Jan Jönsson, fordypning unghesttrening og coaching.

Nå er turen kommet for å styrke hippologutdanningens islandshestlinje. Ridning på islandshest er den hestesporten som har økt mest i Sverige de siste tiårene. Med rundt 30 000 islandshester er rasen er den tredje største i Sverige. Islandshesten brukes som kjent både til fritid, turer og konkurranseaktiviteter, hvor tølten fremstår som dens spesialitet.

Ettersom islandshestsporten har vokst så sterkt, er det et stort behov for velutdannede ridelærere og trenere. Hippologiutdanning ved SLU har derfor siden 2010 hatt en linje for islandshest ved Hestenæringens nasjonale anlegg Wången i Jämtland. Denne linjen mottar nå en sårt tiltrengt forsterkning gjennom engasjement av en av de internasjonalt absolutt ledende trenere av islandshester og deres ryttere.

Dette ifølge pressemelding fra SLU.Malcare WordPress Security