Hektet på islandshest

Rikstotos direktør Camilla Garmann med islandshest på Hjerkinn. Foto: Privat

Norsk Rikstotos direktør Camilla Garmann valgte seg en uke på hesteryggen på islandshest som en del av årets sommerferie.

Av Stein Larsen post@trav365.no

– Jeg startet min ridekarriere på islandshest for 40 år siden og vært på flere rideturer i fjellet med dem, forteller hun fornøyd etter en uke på Hjerkinn.
Hun legger ikke skjul på at hun nyter hesterasen, selv om hun til daglig er satt til å forvalte spillet på trav og galopphester.
– Islandshesten er stødig både i hodet og til å fote seg og det setter en 50-åring pris på. Samtidig som de kan få farten opp og er villige til å «gi alt» når de ser en liten bakke vi kan galoppere oppover. Jeg nyter det, smiler hun.
Hun oppfordrer alle til å forsøke rasen.
– Tølten, er jo magisk for stive rygger og skuldre. Det å sette på autopiloten i tølt og cruise innover stier er bare en opplevelse som må prøves, skryter hun.
For Rikstoto-lederen, som i jobben opplever utfordringer med spillgrenser og omsetningsfall, er uken på islandshestene blitt verdifull.
– Nå er jeg fulladet og «ferdig lekt» og hverdagen kan komme med full alvor, sier hun.
Norsk Rikstoto overfører årlig rundt 30 millioner kroner til driften av Norsk Hestesenter og inntektene fra spillet kommer dermed hele heste-Norge til gode.

Garmann med islandshest på Hjerkinn. Foto: Privat

 Malcare WordPress Security