Har du en hest til Hanne?

Hanne Kloster er stipendiat, flåttforsker og hesteeier ved universitetet i Agder.

Stipendiat, flåttforsker og hesteeier Hanne Kloster etterlyser hester. – Vi trenger hester til ny studie om flåttbitt på hest, forteller hun.

Av Stein Larsen – post@trav365.no

Lite er kjent når det gjelder hester, flåttbitt og risiko for sykdom. Det har fått Kloster til å sette i gang sin undersøkelse.

– Vi ønsker å vite mer om dette, og inviterer deg og din hest til å bidra til prosjektet. I denne studien ønsker vi å undersøke blodprøver fra hest for å se om de har vært smittet med bakterier eller virus etter flåttbitt. Nærmere bestemt vil vi undersøke om det finnes antistoff mot Borrelia-bakterier, Anaplasma-bakterier og/eller TBE-virus i blodprøvene, forklarer hun.

Til studien trenger de blodprøver fra hester som holder til i Vestfold og Telemark, Viken, Vestlandet og Agder.

– For å delta i prosjektet må hestene hatt mulighet til å bli eksponert for flått, ved at de for eksempel har stått på beite, gått i store paddocker eller gått tur der de har vært i kontakt med gress og annen vegetasjon, sier Kloster.

– Hva innebærer det å delta?

– Hvis du ønsker å delta, vil en veterinær komme å ta blodprøve av hesten din og notere informasjon om hestens alder, farge, bruk, utsatt for flått/ikke utsatt for flått. Vi ønsker å bruke rolige hester som er godt vant med å bli håndtert. Ta bare kontakt med meg, oppfordrer hun.

Det kan skje til e-post: hanne.kloster@uia.no

 Malcare WordPress Security