Fra cup til leir og åpning for barneryttere

NIHF-cupen endres nå til NIHF ungdomsleir.

Av Stein Larsen post@trav365.no

Av ulike grunner har sommerens nasjonale cup endret status til nasjonal rideleir. Det blir ikke veldig store endringer i opplegget, men konkurransene som avslutter leiren endres fra cupreglene til et vanlig C-stevne som også er åpent for andre enn deltagerne på leiren. Vi skal selvsagt ha med de fleste disiplinene som er vanlig på en cup, deriblant Flaggritt og Trail.

Det er faktisk påmeldte fra 11 klubber og vi tror at cupens viktigste formål, å bli kjent med islandshest-ungdommer fra andre klubber enn din egen, virkelig blir oppnådd! Som planlagt skal deltakerne deles i grupper, men kanskje noe større enn det som er vanlig på cup-en. Noen greie, unge voksne skal være til støtte for gruppene og følge dem gjennom hele uka. Overnatting blir på en skole i nærheten, mat og trening blir på Haugaland Hestesportarena. Flinke NIHF utdannede instruktører skal undervise de første 3 dagene. En dag skal hestene ha fri og da skal vi finne på noe annet gøy. Vi legger nok også opp til «tulle-stafetter» og kostymeshow og selvsagt bading og kanskje skattejakt.

Årets NIHF-Cup har blitt til årets NIHF-Leir og vi har derfor åpnet for å ta med en gruppe av de yngre rytterne våre!

Vi inviterer nå ryttere mellom 10 og 13 år til å være med på leiren. Vi har ikke plass til veldig mange, så det blir «førstemann til mølla». Vi ønsker ikke å ha foreldre «løpende rundt» i første del av leiren (de kan gjerne komme til stevnet), så deltakerne må kunne stelle seg og hesten på egenhånd. Leiren er fra mandag 19. juli til søndag 25. juli, hvorav lørdag og søndag er konkurransedager. De første dagene blir det undervisning av 5 NIHF-utdannede instruktører, de andre dagene blir det forskjellige sosiale aktiviteter.

Se fullstendig invitasjon her. Påmeldingsfrist for barnedeltakere er 18. juni.

 Malcare WordPress Security