Fra beitefeit til topptrent

Velkommen til en seminarrekke arrangert av barn, ungdom og fritid i samarbeid med flere av de mest kunnskapsrike menneskene i både hestemiljøet generelt, og islandshestmiljøet spesielt.

Av: Barn, ungdom og fritid

Sommer betyr for mange tid for beite, og dermed fri tilgang på grønt for hestene. Det kan være vanskelig å vite hvordan man på best mulig måte skal ta hesten sin fra beiteform til treningsklar. Vi i Norsk Islandshestforening ønsker derfor å hjelpe hesteeiere med dette.

Norsk Islandshestforening, i samarbeid med flere av landets fremste instruktører og ryttere, arrangerer en seminarrekke på elleve seminarer. Seminarene tar for seg flere interessante og nyttige temaer. Målet er kompetanseheving i miljøet, i tillegg til å gi hesteeiere og ryttere kunnskap om hvordan man skal trene hesten sin fra “beitefeit” til stevneklar dersom det er målet. Seminarene vil ta for seg ulike temaer, som for eksempel opptrening etter beite, foring, skoing, de ulike gangartene og mye mer. Det vil være dyktige kursholdere med mye kunnskap og erfaring innenfor temaene de snakker om. Blant annet vil Nils-Christian Larsen snakke om tips og triks på stevneplassen, Anja Aurenes om guidelines og veterinær Ingrid Stenhamar om tannstell og munnhelse.

Dette er et utdanningstilbud for medlemmer av Norsk Islandshestforening. Kurset vil gå over en periode på omtrent et halvt år, med seminarer ca hver tredje uke. Målet med seminarrekken er at du skal føle deg kompetent til å trene hesten din på en god og bærekraftig måte, og hvis du har mål om konkurranser skal du også føle deg klar for dette, men dette er selvfølgelig frivillig. Hvert kurs vil ha en varighet på rundt en time.

I etterkant av hvert seminar vil vi i BUF skrive referater som vil legges ut slik at du får tilgang på disse. Seminarene vil ikke filmes.

Seminarrekken vil være et lavterskeltilbud som passer for alle, uansett nivå, erfaring og ambisjon.

Pris per deltaker vil være 600 kr i semesteret for voksne. Vi vet også at vi har flere familier i miljøet som kunne være interessert i å delta sammen. Prisen for familie er også bare 600 kr i semesteret.

Prisen for deg opp til og med 23 år er 300kr i semesteret.

Hvis du ikke er medlem i NIHF kan du også delta, prisene er da 1200 kr for voksne og familier og 600 kr for deg opp til 23 år.

Første seminarkveld er allerede tirsdag 26.09 kl 19.00 og har temaet “opptrening og igangsetting av hest som har vært på beite” Ingeborg Bjørk Steinsdottir, utdannet fra Holar, trener, instruktør og svært erfaren rytter,  vil ta oss gjennom hva det er lurt å tenke på når man tar hesten inn på stall og skal sette i gang høsttreningen. Hvordan trener du hesten lurest i starten?Malcare WordPress Security