Enormt flotte resultater i Mountain Gaits

Christina Lund og Lukku-Blesi.

Historiens første Mountain Gaits ble arrangert i helgen. Resultatene avslører at de norske sportshestene er enormt gode om dagen.

Av Stein Larsen post@trav365.no

Med stevneplassen oppdelt i soner, kunne Gloi ta imot gjester og publikum i helgen. Slik oppfylte de coronareglene og fikk mettet stevnehungrige rytteres hugen etter islandshestsport.

De fikk se en duo i Christina Lund og Lukku-Blesi, som fremstår som uslåelige om dagen. De to vant V1 senior på imponerende 8,07.  Etter 9,00 for hurtigtølt og 8,00 for både sakte tølt og galopp, kunne ingen av de andre matche dem.

Like overlegen var Agnes Helgadottir og Sigur fra Jakobsgården i seniorenes T1 finale. Den avsluttet et knirkefritt Mountain Gaits i Stugudal. Ekvipasjen ble til slutt belønnet med en total på 8,00, etter 8,50 for hurtig tølt, og 8,00 for tempovekslinger.

Av andre flotte prestasjoner kan det nevnes at Hedda Moldestad og Kolbeinn frá Skjálg tok seieren i både V1 og T1 junior. I T1 red de til 6,67, mens V1 endte på 5,97. Ingrid Sofie Krogsæter og Vigri fra Rørvik var sterke vinnere av finalen i femgang for ungryttere og juniorer. Med en hel karakters margin vant de på 6,69.