Årets ambassadør – brenner for rekruttering

Ine sammen med sin egenavlede hest Kolruni fra Bergum. (Foto: Privat)

– Det var morsomt, sier Ine Smedbakken om utnevnelsen til Årets ambassadør under Lokallagsmøtet til Norsk Islandshestforening som ble avholdt i dag, lørdag 7. november. Ine er medlem i Gandur Islandshestforening.

Ine var selv deltaker på nettmøtet da prisvinnerne ble lest opp.
– Jeg satt og hørte på, og da Hilde fortalte begrunnelsen, tenkte jeg at det hørtes ut som noen som meg. Og da de sa navnet mitt, ja, det var veldig hyggelig, sier Ine med glad stemme når vi ringer og gratulerer.
Hun forteller at hun ikke visste at det var mulig for de som sitter i styre og verv å få slike priser.
– Det var veldig hyggelig, veldig overraskende. Frivilligheten min har vært mest for Gandur, som dommer tar jeg betalt på stevner, så min mulighet for dugnad er når det er andre ting som skjer. For eksempel «Ri for en dommer», eller jeg kan være «potet»; «bruk meg til hva du vil på stevner». Det er fint å kunne gjøre mange ting, sier hun.

Rekruttering er viktig for Ine. Derfor har dommeren stilt opp gratis for å dømme på barne- og ungdomsstevner:
– Jeg synes det er kjempeviktig at det blir billig for barna. Det siste jeg gjorde var å dømme gratis for nabogården da de arrangerte et stallstevne med 16-17 startende. Når barna først tør starte på et stallstevne, kommer de ut på andre stevner etter hvert.
Ine brenner for nærmiljøet og bredden:
– Det er jo der vi får nye medlemmer.

På Pinsestevnet er Ine ofte speaker, alltid på grusbanen, alltid glad, tydelig og informativ:
– Det å gjøre ting folkelig og forståelig for folk, er viktig. Jeg tror det er viktig å by på seg selv, forklare hva som skjer, ivareta de som rir og følge med på at det er trygt og fint å være der ute. Folk har reist langt og skal få en god opplevelse. Også under beslagskontroller har jeg alltid forklart hva dommeren ser etter, så det blir litt opplysende. Det må ikke være så stivt, men hyggelig og greit. Det har vært forsinkelser på VM-banen og folk har kommet løpende, redd for å bli disket. Da sier jeg «kjære deg, vi venter, kom når du er klar».

Høflighet og vennlighet er også noe Ine setter høyt:
– Det å si hei til folk er viktig. Jeg snakker med folk,  later som jeg kjenner dem, så blir du kjent med dem også. Alle elsker islandshesten, det er viktig å være seg selv og skravle og bli kjent, ler Ine.
Like positiv som alltid, Ine Smedbakken.

 

Begrunnelse for utnevnelsen:
Ine sitt voldsomme engasjement for islandshesten og sporten er enorm. Hun stiller alltid velvillig opp frivillig på mange ulike arrangement landet rundt og fremsnakker islandshesten og sporten. Hun reiser mye rundt i landet og når ut til mange. Hun engasjerer og deler velvillig av sin kunnskap om islandshesten og dens historie. Ine er en viktig stemme og hennes positivitet er et forbilde for islandshestmiljøet og sporten.  Hennes inkluderende vesen har stor betydning for rekruttering til miljøet og sporten. Ine er en verdig vinner av årets ambassadør.

Vi gratulerer!

 Malcare WordPress Security