Disse kjemper om «Årets avler»

Djass fra Jakobsgården er en av fem bedømte hester fra Stall SP/Jakobsgården i år.

 

NIHF skal kåre «Årets avler» på halvårsmøtet 13. og 14. november. Her er de tre nominerte gårdene. 

Av Stein Larsen – post@trav365.no

Avlsutvalget fortsetter med de nominerte i «sine» kategorien, og har her de tre som kjemper om tittelen «Årets avler».

De er:

Skarstad/Rauðalæk:

Stutteri Skarstad består av Marie Cecilie Clausen Kolnes, Johannes Kolnes og deres sønn Steinar Clausen Kolnes. Marie og Johannes har siden 70-tallet drevet stutteriet som i dag driver med avl, salg, temming og trening. Stutteriet Skarstad avler mellom fem og ti føll i året. De har fem førstepremierte hopper som satses ekstra på når hingst skal velges. I tillegg har de et par andre hopper som gir gode, fornuftige ridehester som alle kan ri. Fem hester fra Skarstad/Rauðalæk ble fullbedømt denne sesongen.

Jakobsgården/Stall SP:                                                                                              

Stian Pedersen og Agnes Helga Helgadottir driver Stall SP på Vågstranda i Vestnes kommune. Gården der Stall SP ligger heter Jakobsgården. Her tilbyr de oppstalling, temming, trening, og de holder kurs både hjemme og borte. Begge de to er meritterte ryttere som har flere mesterskap og medaljer bak seg. Stian og Agnes avler cirka 10 føll i året, og har hver sesong flere hingster i bedekningstjeneste. De tilbyr også kåringstrening og visning av andres hester. Fem hester fra Jakobsgården ble fullbedømt denne sesongen.

Bergkåsa:

Sagahester Bergkåsa i Lunde i Telemark drives av Sigtryggur Þór Benediktsson, Elisabeth Saga og deres yngste datter Liv Runa Sigtryggsdottir. Her har de både avl, trening, konkurranse og salg i fokus. De avler en håndfull føll i året, og er svært opptatt av hingst/hoppe-kombinasjonene de setter sammen. Deres mål er å avle gode, villige og ridbare hester. Tre hester fra Bergkåsa ble fullbedømt denne sesongen.

 

Vi gratulerer de tre med nominasjonen i kategorien «Årets avler».

 



Malcare WordPress Security