Norske ryttere til World Cup i Stockholm

Fjorårets æresrunde for Katie og Smári från Askagården

Helgen 28. november til 1. desember går Sweden International Horse Show av stabelen med World Cup i tølt på Friends Arena i Stockholm. Fra Norge deltar Gabrielle og Bernt Severinsen.

Begge de norske ekvipasjene har kvalifisert seg gjennom resultater fra årets sesong på de ulike WorldRank-stevner. Hrimnirstevnet var et av flere stevner som var tellende til World Cup’en.

I år er andre gang dette stevneformatet gjennomføres. Konkurransen var en stor suksess sist år, hvor finske Katie Sundin Brumpton vant. Konkurransen ble direktesendt på svensk riks-TV, og sett av mer enn 260 000 seere. Til sammenlikning trakk sprangridningens verdenscupfinale ca. 150 000 seere på samme sending. Det sier noe om hvilken oppslutning islandshestsporten har fått på dette arrangementet.

Årets konkurranse blir streamet for et internasjonalt publikum.

Det er stor prestisje å få delta, og i år har arrangørene utlovet minst 100 000 SEK i pengepremier.
– Dette gleder vi oss til, sier Bernt Severinsen, som sammen med Gabrielle og hestene Tigull og Tigull-sønnen Draumur setter kurs for Stockholm onsdag 27. november.

WorldCup’en i Stockholm er årets siste store stevne før foreberedelsene starter for neste stevnesesong med oppkjøringen mot Norwegian Horse Festival og The Oval Challenge i Lillestrøm 13. – 16. februar 2020.

RYTTERE – WORLD CUP ICELANDIC HORSES

Eyjolfur Thorsteinsson, Sverige
Vignir Jonasson, Sverige
Katie Sundin Brumpton, Finland
Johann R Skulasson, Island
Lisa Drath, Tyskland
Gabrielle Severinsen, Norge
Bernt Severinsen, Norge
Anne Balslev, Danmark

 

 Malcare WordPress Security