Vil lage Norges beste baneanlegg

NY KLUBB: Jan Petter og Cecilie Reiersen er klare for ny klubb og ny avtale med Jarlsberg travbane. Foto: privat.

I kveld klokken 18.00 holder den nystiftede Vestfold-klubben Stormur informasjonsmøte på Jarlsberg travbane. Det kan markere starten på et av Norges beste anlegg for islandshest.

Det hele startet med et brennende ønske om å få et større engasjement for islandshesten sentralt i Vestfold, nærmere bestemt i Tønsberg - Norges eldste by. Vi har også fått kontrakt på Jarlsberg Travbane hvor vi i all beskjedenhet mener vi kan lage et av Norges beste anlegg, sier Cecilie Reiersen, en av initiativtagerne til klubben Stormur.

NM i Gædingakeppni
Stormur skal lage ovalbane for både sport og gædinga på Jarlsberg Travbane. De får også tilgang på 700m rettstrekke, og gode oppstallingsmuligheter. Allerede i 2019 satser klubben på å arrangere NM i Gædingakeppni.

– På Jarlsberg kan vi arrangere ulike kurs, WR-stevner, gædingakeppni og avlsvisninger. Det er dessuten kort vei fra Oslo, Sverige og Danmark, med ferjeleie 20 minutter fra anlegget, påpeker Cecilie, som har vært en aktiv konkurranserytter helt siden hun var junior.

Hun har blant annet vært på det norske landslaget til nordisk mesterskap, og ble norgesmester med sin første konkurransehest, Litli-Stormur. Etter noen års pause fra konkurransebanene er Cecilie nå aktiv igjen, også som assistent for landslaget.

Etterlengtet anlegg
Pådrivere for ny klubb har hovedsakelig vært Helen Kaltvedt og Cecilie Reiersen. Helen og Cecilie møttes for to år siden på kurs med Kristjan «Stjáni» Magnusson. Der opplevde de at deltagerne etterlyste et sentralt anlegg hvor det er enkelt å møtes.

– Helen arrangerer disse kursene jevnlig. Vi så et klart behov for et anlegg sentralt i fylket, slik at folk lettere kan møtes. Vi har fått mye støtte fra folk rundt oss, som gitt ekstra driv til å få til dette, sier Cecilie.

En klubb for alle
Det er Cecilies far, Jan Petter Reiersen, som har fulgt opp travbanen fra første møte til signert kontrakt. Jan Petter har tidligere vært leder for klubben Hrimnir, sittet som leder i sportsutvalget og vært stevneleder for Nordisk.
 – Stormur er for alle som er interessert i islandshesten, uansett nivå. Det er mange tur- og hobbyryttere i området, og vi ønsker å få til månedlige rideturer fra ulike steder, temakvelder, fellestreninger, felles reiser til stevner i inn-og utland, kurs og konkurranser for alle nivåer. Vi håper å spre det glade budskap om hvor flott islandshesten er. Jarlsberg travbane ligger meget sentralt og vi håper å rekruttere nye ryttere fordi vi blir mer synlige, sier Cecilie.
Hvordan ser dere for dere Stormur om fem år?

– Om fem år håper jeg vi fortsatt vokser, har mange aktive medlemmer, og at vi har blitt en solid arrangør av WR-stevner som «alle vil på». Vi ønsker å satse på bredden, slik at vi er allsidige. Hos oss skal alle trives og føle seg sett og velkommen. Vi ønsker hele tiden innspill på hva medlemmene ønsker og forventer fra klubben sin.

Stormur islandshestforening har informasjonsmøte på Jarlsberg travbane mandag 17. desember (i kveld) klokken 18.00.


Malcare WordPress Security