Viktig info om aldersklasser og VM

 

 

Fra og med sesongen 2019 er juniorklassen i sport utvidet til å gjelde fra og med 14 år, til og med 17 år. Dette er den samme aldersinndeling som i gædingakeppni. Det vil si at ungrytterklassen er fra og med det året man fyller 18 år.

Rytterne kan velge
Det er likevel slik at ryttere som fyller 16 år i løpet av året står fritt til å velge om de ønsker å ri junior- eller ungrytterklasse.
Alle ryttere  som ønsker å komme i betraktning til det norske VM-landslaget som ungryttere,  må ri ungrytterklassen på kvalifiserende stevner. Dette gjelder også om du er 16 og 17 år. Vil du komme i betraktning til VM, må du altså konkurrere i ungrytterklassen.

Uttakskriterier med finaler

Resultater oppnådd på NM og minst to WR-stevner. Ekvipasjen må ha deltatt i minimum to finaler (WR-stevner) i løpet av sesongen og NM finale skal inngå i dette minimumskravet. Det samme gjelder for ryttere bosatt i utlandet. Disse må i tillegg selv sørge for å sende resultater fra ev. utenlandske WR-stevner inn til landslagsleder og su@nihf.no på mail. NM er obligatorisk, og vil i år bli arrangert på Biri.

Spørsmål kan rettes til Tina Oppen, mob. 97080752, e-post tinaoppen@gmail.com eller på messenger. 

 Vi ønsker lykke til!