Unike rideturer i moskusens rike

Ridegjester fra Kvistli på vei over fjellet.

Til Rondane og Dovrefjell kommer ridegjestene igjen, år etter år. Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning har moskussafari på menyen, mens Kvistli frister med femstjerners gourmet-ritt. Ta ferien i Norge i år, og få opplevelser for livet – på hesteryggen!

Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning

Opplev Dovrefjell fra hesteryggen

 

 

Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning arrangerer rideturer på Norges tak, nærmere bestemt i Dovrefjell og Rondane. Det er 13. generasjon av familien Hjerkind som driver Fjellstua og rideferien, noe som gjør dette til Norges eldste familiebedrift.

I sommersesongen arrangerer Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning dagsturer, på en stødig flokk med fjellvante og tøltende islandshester. Vi har meget varierte turer i et unikt rideterreng og rir over vidder, bestiger topper, krysser elver og følger koselige stier gjennom bjørkeskogen. En gang hver sommer rir vi en lengre tur langs Gamle Kongevei over Dovrefjell, og følger i fotsporene til pilegrim, konge og fant. Langs veien overnatter vi på de tradisjonsbundne Fjellstuene og får et innblikk i den 1000 år lange historien til Fjellstuene, ferdselen langs Kongeveien og områdene rundt. En gang hver høst samler islandshestfolk fra hele landet seg til den årlige Islandshestsamlingen på Hjerkinn. Det er en helg for voksne, erfarne ryttere, med mange timer på hesteryggen og like mange timer med god mat og drikke og sosialt samvær utover kvelden.

Vi er de eneste i verden som tilbyr moskussafari på hesteryggen. På en hesterygg er man som en del av naturen og får oppleve moskusen på nært hold.  Hver lørdag rir vi en lengre tur inn i moskusens rike, og stort sett er vi så heldige at vi får se kongen av Dovrefjell. Lunsjen inntas ved foten av Snøhetta, eller inne i det prisvinnende bygget Snøhetta Viewpoint. På denne turen anbefales det å ha noe rideerfaring.

 

 

Både nybegynnere og erfarne ryttere kan delta på våre turer. Vi bruker tid på å sale opp og bli kjent med hestene før vi rir ut. På hver tur deler vi oss opp i mindre grupper etter erfaring og ønske om fart, så alle får maksimalt utbytte av rideturen. Aldersgrensen er 12 år for å bli med på tur alene, og 10 år i følge med en voksen.

Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning tilbyr rideferie med overnatting i hotellrom med eget bad og alle måltider inkludert, i leiligheter med mulighet for å lage mat selv eller på campingplassen, alt etter hva man ønsker. For støle riderumper har vi badstue og utendørs jaccuzzi, og vi har after-horse i vår lille bar med alle rettigheter.

Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning har et stallanlegg med 18 store bokser, vaskespilt og luftegårder. I en forlengelse av stallanlegget finner man den nyoppførte Hjerkinnhallen på 20×40 meter, som med sine panoramavinduer mot sør og nord uoffisielt er kåret til ridehallen med Norges beste utsikt. På vinterstid leier vi ut leiligheter med selvhushold, stallplass og bruk av hallen til folk som ønsker kortere eller lengre opphold sammen med hesten sin på fjellet.

Vi følger de nødvendige smittevernstiltak som anbefalt av myndighetene. Dersom noen ønsker å avbestille sitt opphold grunnet korona vil de kunne gjøre det uten kostnad. Les mer om våre smitteverntiltak på vår hjemmeside.

 

Kvistli Islandshest

Kvistli Islandshest holder til i Folldal og tilbyr unike fjellturer med islandshest og gode rideopplevelser i majestetisk natur.
Vi er en liten familebedrift med et stort hjerte for islandshestene våre og menneskene som besøker gården vår.
Vår fleksibilitet gjør at vi er sikre på å finne en ferie som passer deg.

 

 

Du kan velge mellom å ta rideferien på Kvistli Gård eller være med på overnattingstur i fjellet med ulikt tema, Tematur.

Vi rir i de vakre fjellområdene som omkranser Folldal. Vi grenser til tre nasjonalparker: Dovrefjell-, Rondane- og Dovrefjell og Sunndalfjella Nasjonalparker.
Turene går inn i fjellområder som er som skapt for ridning. Islandshestene kommer til sin rett i dette flotte rideterrenget.
Området har myke fjell med langstrakte vidder og det er lett å bestige topper. Her er det tørre stier og mange gamle ferdselsårer som stammer fra gamle transportruter med hest, setring og gruvedrift. Herlige galopper og lange tølt-strekker vil lokke fram smilet til enhver.
Ulike turtilbud
Vi tilbyr både alt fra «Drop-in» timesturer, halvdagsturer og dagsturer til lengre turer over flere dager.
Vi har Rideferie fra Gården der man bor og spiser her på gården og rir turer herfra hver dag.
I tillegg så arrangerer vi tematurer som har ulikt tema som går over flere dager og vi overnatter på setre og fjellstuer underveis.
Tilbud til ryttere på alle nivåer
  • «Drop-in» ridning- Uerfarne – Erfarne ryttere
  • Rideferie fra Gården- Uerfarne – Erfarene  ryttere
Vi har flere guider med på tur og vi deler i grupper etter erfaring slik at alle kan få ri i det tempo som passer en.  Guidene er godt skolerte innen hest og har lang erfaring. De hjelper deg underveis på turen.
  • Tematurer – Middels erfaring- Erfarne ryttere
Tematurene er spesielle på sin måte.
Vi har forholdsvis små grupper
Overnatting
Rideferie på Gården: Overnatting og bespisning på Kvistli Gård
Tematurer: Fasilitetene varierer etter hva som er turens tema. Vi overnatter på setrer, fjellstuer og noen ganger i telt.
Smittevern
Vi følger anbefalinger, råd og instruksjoner fra helsemyndighetene. Vi følger utviklingen av helsemyndighetenes anbefalinger nøye og oppdaterer rutinene våre deretter. Les mer om tiltak for smittevern på hjemmesiden.

 

På gourmet-turen blir maten tilrettelagt av egen kokk. Og maten er kortreist og gjerne fra egen jakt eller fiske.

 Malcare WordPress Security