Tigull er i rute

Gabrielle Severinsen og Tigull i seiersdefileringen søndag. (Foto: Ida Nielsen)

En av Norges beste tøltere, Tigull fra Kleiva, er på vei mot VM-formen. Det viste han på St. Hans-stevnet i  helgen.

(Tekst: Stein Larsen)
Sammen med Gabrielle Severinsen vant hingsten på 8,67, etter blant annet 9,5 for hurtigtølt fra en dommer. Det holdt rikelig til seier, samtidig som den lekre røde hingsten viste at den er klar for VM. 

– Vi er veldig fornøyde med stevnet. Følelsen er fantastisk når man får ri på en så god hest som Tigull, det er bare en glede. Å ri Tigull i en tøltfinale er så mye energi, og jeg føler at han gir alt han kan. Jeg var også i V1 finalen, men valgte å trekke meg, med tanke på at han går så mye på i T1. Det var veldig god konkurransetrening frem mot NM for oss begge, sier Gabrielle Severinsen.

En annen som som viste mesterskapsform var Bikar fra Sydri-Reykjum som tok seg av V1 senior med god margin på 7,60 sammen med Elise Lundhaug.

I alt 120 ekvipasjer satte hverandre i stevne i Grimstad i helgen. De fikk oppleve nesten alle årstider værmessig, mens det var stor sport på banen.

– De to første dagene av stevnet var været noe utfordrende med både sol, regn, hagel og sterke vind, mens helgen har vært helt strålende. Vi har fått mye skryt for bra gjennomført stevne og mange fornøyde deltagere. På søndag var leder i NIHF Even Hedland tilstede og gjorde stas på alle deltagerne under premieutdelingen, sier Terje Gundersen, som ble leder i Hrani vinteren 2019 og ble kastet rett inn i stevneleder-rollen.

En fyldig reportasje fra helgens stevne kommer i neste nummer av Islandshest Forum.Malcare WordPress Security