Tid til trening og nytenkning

Nils Christan Larsen og Gustur vom Kronshof, en av de to hestene han satser mot VM med. (Alle foto: Privat)

– 2020 har vært et merkelig år. Stallen full av hester, full fart og ingen ting som skjer, sier Nils Christian Larsen. Han er neste ut i serien om hvordan pandemien har påvirket eliterytterne våre. 

Men for hans del har dette året også gitt mere ro i treningen.
– Jeg har to nye hester jeg satser mot VM med, så det å kunne bli kjent med dem og trene dem og forberede dem som jeg ønsker, uten å tenke på stevner, har vært helt magisk. Jeg fikk dog muligheten til å ri et par stevner her på tampen av sesongen, så jeg vet hva jeg går inn til mot neste sesong med! Livet på farmen byr stadig på nye prosjekter, som er givende og spennende i form av vedlikehold og utbedringer. Stallen er full med kåringshester, stevnehester og enkelte topp salgshester. Hele undervisningssesongen hvor jeg normalt sett reiser Sveits, Østerrike, Belgia, Holland og Tyskland ble satt på ubestemt pause, og nytenkning av løsninger for undervisning kom riktig igang. Det har gitt en god ro å være så mye hjemme som nå siden mars. Kronholt har fått en god oppdatering med nye gjerder og en del oppgraderinger som følge av å gå hjemme som dette.

 

Nils Christian Larsen sysler også med utvikling av sal, utstyr til sal, pleieprodukter og egen kleskolleksjon, ved siden av sitt daglige virke med hestene.

 

Nils Christan har flere jern i ilden nå som det går mot jul:
– Webshoppen www.kronholt.dk er travel opp mot jul, virkelig et spennende sidearbeide i form av nye bekjentskaper og nyskapning av nye produkter til Black Edition linjen jeg har laget i samarbeide med min sponsor Eques Equipment.

– Hvordan trener du hestene dine, og hva tenker du om WM i Hernig?
Treningen av hestene er forskjellig utifra hva som er formålet, om det er salgs hest eller WM hest. Det er variasjonen og mangfoldet av forskjellig trening som er så skapende og morsomt. Når det kommer til stevnehestene er høst- og vintertrening basert på pulskontroll/trening, det vil si intervalltrening med variasjon av teknikktrening. Dette fordelt på ridehus, skog og skrittebånd.

Eliterytteren, bosatt i Danmark, men rir for Norge, ser fram til VM på hjemmebane:
– Stevneplassen ligger 10 minutter fra min farm, så det kommer til å bli en fest. Herning er et supert anlegg for et slikt arrangement, infrastrukturen på Messecentret er i særklasse!

– Hvordan forbereder du deg?
Dette er alltid det store spørsmålet, selv om hovedmålet er VM, delmålene er laget, blir noe av veien til mens man går. Når jeg er avhengig av mine gode makkere, hestene, så er det flere ting som jeg skal holde øye med og prøve ut. Små korrigeringer av sko, holde den mentale helse, fysiske tilstand i topp orden hele tiden.

Larsen forteller at han får mye rideundervisning, og har god oppfølging av Julio Borba og gode kollegaer i nærområdet.
– Treningene med Julio foregår her hjemme på Kronholt ellers kjører jeg ut til andre kollegaer for å trene på andre baner og komme litt ut hjemmeifra. Prosessen med å ri andre steder føler jeg også er et viktig check point for å merke at jeg og mine hester er i ett når det kommer til fokus. Det er viktig for meg og utfordre den mentale side ved treningen også. Arbeidet ellers iløpet av dagen handler også om å være en feinschmecker, gjøre sitt beste, levere 100% uansett om det er å feie, måke, gjerding, slådde, klippe gress eller hva det skal være. Min innsats i hverdagen gjenspeiler ridningen, jeg skal holde vekten og kondisjonen i orden for å holde fokus.

Om det har vært stille på stevnefronten, har det vært full trøkk på andre arenaer for den aktive nordmannen i Danmark:
– Det har vært en enorm handel av utstyr og salg av hester, det har vært gøy, avslutter Nils Christian Larsen, som utvilsomt synes det er ganske godt å være norsk i Danmark.

 

På Blokhus stranden:Nils Christian Larsen og Flaumur fra Solvangi, hans andre satsningshest mot VM. 

 

 Malcare WordPress Security