Sydvestmesterskapet på Haugaland Hestesport Arena

Førsteårs ungrytter Villingurs Luisa Husby Sem imponerte med skyhøye karakterer.

Tekst: Marte Vestbø Tokheim, foto: Marianne Bryn

Helgen 18. – 20. september var det duket for Sydvestmesterskap på nye Haugaland Hestesport Arena i Tysvær. Faxi islandshestforening stod som arrangør og viste stolt frem sin nye arena som er bygget i samarbeid med Indre Haugaland Ryttersportklubb.

Årets Sydvestmesterskap inngikk også i Haugaland Challenge Weeks, et breddearrengement innen hestesport med stevner alle helgene i september. I cupen inngår sprang, dressur, feltritt og distanse i tillegg til gangartsridning. Rytterne samler poeng i hver konkurranse de deltar i, der seiersherrene kan vinne flotte premier. Gjeldsten Holding står som hovedsponsor av hele Challenge Weeks.

Over 60 ekvipasjer var også påmeldt til årets Sydvestmesterskap, noe som la listen for en helg tettpakket med flotte islandshester i aksjon!

 

Haugaland Hestesport Arena har over 70 faste gjestestaller og er godt rustet til å ta imot mange hester til større arrangement. Med stor ridehall og utebane til oppvarming, samt helt ny ovalbane klar til bruk, lå alt til rette for en magisk stevnehelg.

 

Villingur viste muskler
Stevnet startet opp med uttaginger fredag og lørdag. Fredagskvelden sto uttak i T1 senior og ungrytter på planen, i tillegg til PP1 Stilpass. Det ble trolsk stemning da mørket falt på, der hestene jobbet gjennom tåkedisen opplyst av flombelysning på ovalbanen. I T1 ungrytter viste Villingurs Luisa Husby Sem på Bakkus fra Grundet Hus storform, og gikk inn i tet med 6,93 samlet. I T1 senior var det også Villingur som viste muskler, der Ingeborg Steinnes Ivesdal på Rektor fra Fossanmoen gikk inn i ledelsen med samlet karakter på 6,43.

Carolin raskest på passbanen
Både stilpass og speedpass ble likevel regjert av Faxis egen elitelagsrytter Carolin Storebø på Arnvidur fra Hveragerdi. Det var bare så vidt publikum rakk å få gleden av å se dem i aksjon gjennom grusføyken før det hele var over. I speedpass kom de seirende ut med en tid på 8,26, rett over Lotte Thoresen på Salmur fra Pulu med en tid på 8.60.

Høye karakterer
Lørdag var det tidlig oppstart med fullspekket program. Men om dommere og skrivere følte seg noe trøtte på morgenkvisten, ble dette raskt erstattet med fart og spenning da femgangsekvipasjene stod klar kl. 08.30. Malin Bosvik på Snotur fra Lian kom ut som beste ungrytter, mens Faxis andre elitelagsrytter Steinar Kolnes på Þráður frá Þúfu í Landeyjum lå i tet i seniorklassen. Steinar og Þráður imponerte også dommerne i T2, hvor de kom ut på 7,30 samlet etter uttaket. Både Malin og Steinar vant også femgangskombinasjonen i sine klasser.

 

Finale T2, Steinar Clausen Kolnes, Carolin Storebø, Amanda Stangelanf og Kea Köbrich

 

Det skulle deles ut høye karakterer gjennom dagen. Med innslag av sol til og med på Vestlandet, kunne publikum i tillegg til 5-gang og T2 glede seg over tølt og 4-gang for barn og junior, i tillegg til en spennende 4-gangsuttagning for ungrytter og senior. Også i V1 ungrytter gikk Luisa Sem på Bakkus rett til topps og sikret seg kombinasjonsseier i T1 og V1. Luisa ble også tilegnet den gjeve Feather Prize for meget god og harmonisk ridning.

Ingeborg Steinnes på Rektor sikret seg også kombinasjonsseier i T1 og V1 senior, da hun ledet uttaket også i V1.

Blant juniorene var det Ida Wegner Bildsen som vant V1 og T1 kombinasjon, mens Celena Hørup Pedersen vant kombinasjonen i 5-gang.

 

Tone Kolnes hadde full kontroll som speaker.

 

Spennende finaledag
Søndagen var en desidert publikumsfavoritt med finaler slag i slag gjennom hele dagen. En kan melde om svært god stemning på tribunen fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Blant juniorene var det Ida Wegner Bildsen på Stefnir fra Fossan som vant T1-finalen, mens Melina Fedøy Torvund på Jørundur fra Feti fikk seieren i V1.

Lotte og Salmur seiret i T2-finalen for ungrytter, i tillegg til at de vant F1-finalen. Luisa og Bakkus fortsatte også sitt gode samarbeid og beholdt begge sine førsteplasser fra uttaket etter V1 og T1 ungrytter finaler med utrolig fine prestasjoner av alle rytterne.

I seniorklassene ble det også spennende. Ingeborg og Rektor beholdt sin førsteplass i V1. T1 senior ble vunnet av Kamilla Eskeland fra Faxi, på sin egenavlede hest Glettingur fra Kleivadalen. Her var Ingeborg uheldig da Rektor mistet skoen før siste del av hurtigtølten. I T2 forsvarte Steinar og Þráður sin plassering fra uttaket, og endte på førsteplass. Carolin og hennes andre hest Stjørnustæll fra Dalvik ble sterkest i F1 senior, og vant finalen.

Faxi og Haugaland Hestesport Arena vil takke alle som deltok på arrangementet for en flott og fartsfylt helg. Vi gleder oss til fortsettelsen, og er meget stolte av å se hva sørvestlandet har å by på av flotte hester og ryttere!

 

Carolin og Stjörnustæll i fint driv.

 

 

Barneryttere: Sverre Strøm, Elisabet Strøm og Linnea Døvik.

 

 

Firgangs sydvestmestere

 

 

Femgang sydvestmestere

 

 

F1 senior: Carolin Storebø, Arild Haukanes, Miriam F Knutsen, Steinar Clausen Kolnes og Egil Oaland.

 

Lotte og Samur seiret i T2 finalen ungrytter, og vant F1 finalen.

 

T7: Marte V.Tokheim, May Britt Eskeland, Stina Nordtveit, Malin Lund og Asbjørn Strøm.

 

Feather Prize for meget god og harmonisk ridning ble tildelt Luisa Husby Sem.

 

 

Chiller i den nye gjestestallen.

 Malcare WordPress Security