Storstilt åpning av Haugaland Hestesport Arena

Bildet: Tore Sannum, President NRYF, åpnet den nye Haugaland Hestesport Arena (Foto: May Brit Risanger Skogland)

I helgen var det offisiell åpning av Haugaland Hestesport Arena. Senteret er et interkommunalt senter som eies av Indre Haugaland Ryttersportklubb og Faxi Islandshestforening.

(Tekst: Caroline Jacobowitz)

Det nye senteret vil huse alt fra dressur, sprang, rideskole og terapiridning, til islandshest. Det skal arrangeres kurs og stevner på alle nivåer, og senteret kommer til å bli en viktig arena for hestesport på Haugalandet og Vestlandet forøvrig.

Åpningsfesten lørdag 18. januar bød på runderidning for barna, ulike leker og aktiviteter, kiosk og stander, clinic’er med Siril Helljesen som insturerte fire ulike ekvipasjer for åpen mikrofon, mens Nils Christian Larsen hadde en spennende clinic om trening av islandshest. Videre var det offisiell snorklipping med taler fra både ordførere, rytterpresidenten i NRYF og Norsk Tipping.

Prikken over I’en var nok likevel for mange showet som var komponert med deltagere fra de to klubbene. Her ble det vist alt fra sprang og dressur til Mounted Games og sang. Islandshestene var nok de som gjorde seg mest bemerket med gangartsoppvisning og en storslått kvadrilje. Nils-Christian Larsen viste fram Stjörnustæll frá Dalvik, Carolin Storebø red sine to stjerner Fjarki frá Breiðholti, Gbr og Arnvíður frá Hveragerði, og Steinar Clausen Kolnes viste fram flotte Þráður Þufu i Landeyjum.

Kvadriljen bestod av 14 islandshestryttere i fin harmoni til dramatiske toner. Senket belysning og kappekledde ryttere satte en magisk stemning i publikum. På slutten ble også syv storhester flettet inn i kvadriljen, som et symbol på senterets filosofi – sammen på tvers av grener.

Etter showet ble det på rekordtid byttet ut kafe og stands med bord og stoler. Det var klart for festmiddag med inviterte gjester, taler, utdeling av blomster, gaver og mange lovord. Særlig dugnadsgjengen ble trukket fram som eksepsjonelle og ekstremt dyktige. Senteret hadde aldri blitt hva det var uten deres innsats! Alt i alt en god start for et nytt og flott senter som vi kommer til å se mer til framover.

Mer om åpningen av Haugaland hestesport arena kan du lese i neste utgave av islandshestforum.