Så mye elsker vi hestene våre

Hele 96 prosent av norske hesteeiere sier de er lykkeligst når de tilbringer tid med hesten sin, ifølge en undersøkelse gjort på vegne av Agria Dyreforsikring.

Undersøkelsen tar for seg dyrenes emosjonelle verdi for dyreeiere i seks land. Resultatet viser at hesteeiere føler mye kjærlighet og lykke når de er sammen med hestene sine.

– Det er en glede å se at så mange mennesker føler at de gjerne bruker tid sammen med hestene sine. Dette viser hvor verdifulle hestene er for oss, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring og hesteeier.

Hester gir oss energi
Siden hestene krever mye pleie, trening og tilsyn, opplever ryttere og hesteeiere at de kobler av når de er sammen med dyrene sine. Derfor er det ikke overraskende at hesten er dyrearten i undersøkelsen som flest foretrekker å bruke tid sammen med for å få ny energi, fremfor å være med andre. 42 prosent av hesteeiere oppgir dette. Hesten topper også valget om hvem som gir oss best trøst når vi er nedfor.

Undersøkelsen ble utført av Xtreme Business Insight på vegne av Agria Dyreforsikring i Sverige, Norge, Danmark, Finland og England. I hvert land deltok 1000 dyreeiere som svare på spørsmål om dyrene deres, hvorav 200 av disse er hesteeiere i hvert enkelt land.

Jeg elsker min hest:
Norge 81 %
Sverige 93 %
Danmark 77 %
Finland 92 %
England 98 %

Jeg blir lykkeligere når jeg er sammen med min hest:
Norge 96 %
Sverige 97 %
Danmark 94k %
Finland 92 %
England 99 %

Min hest gir meg ny energi:
Norge 42 %
Sverige 44 %
Danmark 29 %
Finland 37 %
England 75 %

Kilde: Agria Dyreforsikring Norge, illustrasjonsfoto: Mette Sattrup

 Malcare WordPress Security