Rideferie nordpå

Feriere nordpå? Da har du flere muligheter. Her på tur med Hov Gård i Lofoten. (foto: Privat)

Norsk Islandshestforening har invitert tilbydere av rideferie med islandshest til å presentere seg for våre lesere. Neste par ut er Saarela Gård i Lakselv og Hov Gård i Lofoten.

Sommeren 2020 er kanskje nettopp et godt tidspunkt å velge norgesferie på. Det finnes både dagsturer og flere-dagers turer å velge mellom, og her får du to invitasjoner til rideferie nord i landet:

 

Saarela Gård, Lakselv

 

Velkommen til en opplevelsesrik rideferie på Saarela Gård i Lakselv, midt i Finnmark! Verdens nordligste rideleir, og gården med verdens nordligste ovalbane, omgitt av vakker og unik natur, – med utsikt til fjell, gårdsplassen og islandshester utenfor stuevinduet.

 

 

I sommer tilbyr vi rideleir for sjette år på rad, og ferie for hele familien, både for de som er interessert i hest, og de som ikke er. Vi tilbyr nemlig en unik kombinasjon av turterreng, ridning og elvefiske. Lakselva er kjent for nettopp sistnevnte. Vi eier et privat stykke av elva, 5 minutter gange fra gården, hvor gjestene kan fiske i ro og mak, mens de andre for eksempel er på ridetur. Vi har ridebaner og hester for alle ferdighetsnivåer, vante og uvante, unge og gamle.

Vi er i gangavstand fra kommunesenteret og alle fasiliteter! Blant annet kan vi tilby pubride i samarbeide med det kjente lokale bryggeriet, hvor du etter noen timers ridning i terreng ankommer bryggeriet og kan tilbys ølsmaking og lokale retter, slik som retter laget av reinkjøtt. Vi frister med midnattssol, slik at det er alltid er nok timer i døgnet til å gjøre det man ønsker! Vi tilbyr overnatting på gården, både under rideleir og i privat 80 kvm leilighet for de på rideferie. Dessuten har vi av og til ledig på stalloftet med mange soveplasser egnet for grupper og familier.

 

 

Gjester fra mange land har benyttet seg av dette unike tilbudet. Gården er godkjent av «Inn på tunet» ordningen og vi har erfaring og kompetanse med kunder som har spesielle behov i henhold til ridning og stell av hester.

Vi kan avtale henting og kjøring for eksempel til flyplassen i Lakselv, med direktefly til og fra Oslo.

Smittevernregler i forbindelse med covid-19 på Saarela Gård.

  • Kun friske personer kan delta på rideturene.
  • Vi kommer til å unngå å blande ulike grupper eller familier og ha maksimalt 6 gjester samtidig med på rideturene.
  • Det skal utføres vask av hender før og etter rideturen.
  • Eget utstyr kan benyttes i størst mulig grad.
  • Ridesenterets hjelmer og annet ride utstyr vil bli desinfisert etter bruk. Det samme med alle kontaktflater som dørhandtak og vannkraner på stallrommet.

Rideleir foregår over 5 dager, mens vi tilpasser program til familier etter ønske. Vi kan blant annet tilby rideturer i midnattssol med grilling, rideturer med god utsikt, fisking, utleie av fiskeutstyr, ridetimer, rideturer langs strender, i havet, langs elva eller i elva, på alle døgnets tider, på alle nivåer, – eller i fjellet for de mest avanserte! Vi ønsker aller helst å få henvendelser fra gjestene om ønsker og behov og vil prøve å etterkomme ønskene og komme med tilbud.
Hjertelig velkommen til Saarela Gård! Les mer her!

 

Hov Gård, Lofoten

 

Hov Gård  ligger i vakre omgivelser ved Hov på Gimsøy på nordsiden av Lofoten. Gården ligger mellom en hvit sandstrand og fjellet Hoven og med åpen utsikt over storhavet. Hov er det perfekte stedet for å oppleve midnattssola eller solnedgangen på våren og sommeren, samt nordlyset på høsten og vinteren i Lofoten.

 

 

På vår restaurant Låven kan du nye deilig lokal mat eller du kan delta på en av våre daglige guidede rideturer på strender i nærheten. Vi har rideturer som er tilpasset både nybegynnere og erfarne ryttere. Vi har weekend og ukesturer for mer erfarne ryttere. Vi tilbyr også rideturer for grupper og bedrifter samt private turer om du ønsker det. Våre guide rideturer er veldig populære så det lønner seg å være tidlig ute å bestille tur. På Hov kan du ri på fjellet, på strendene og langs veier som forgjengerne til våre «vikinghester» kjørte på for over tusen år siden. Vi har også overnatting med veldig høy standard.
Hov Gård følger de generelle smittevernhensyn og har i tillegg utarbeidet egne regler som gjør det trygt å feriere hos dem.
Les mer om smitteverntiltakene på hjemmesiden www.hovgard.no!
klklklklklkl
.

 

 Malcare WordPress Security