På vei til VM – møt Stian!

Stian i en dyp halvparade med litt for lange tøyler. Det ble gull i F1 under NM2019 (foto: Mette Sattrup)

 

I serien hvor vi presenterer en ungrytter og en seniorrytter som skal representere Norge under VM2019, er vi kommet til Stian Pedersen, 44, fra Hjelvika i Rauma i Møre og Romsdal. Stian er medlem av Vestnes Islandshestforening, noe han har vært hele livet. 

 • Hvilke forventninger har du til deg selv og hesten din under VM?
  Om alt går etter planen og både hest og rytter er i toppform, er målet A-finale i 5-gang og medalje 5-gang kombinasjonen.
 • Hvilke internasjonale mesterskap har du deltatt i tidligere – og når?
  Oj, var deltager i seniorklassen med en 5-gjenger 1991! Var i B-finale i VM historiens første VM, og første gang T2 var med som gren. Har vært deltager på12-13 VM.
 • Hvordan har du forberedt deg selv og hesten til VM?
  Jeg trener som vanlig, ikke noe mer, heller kanskje litt mindre særlig inn mot reisen for at hestene skal bygge opp overskudd til den lange reisen og konkurranse-uken. Jeg visualiserer i tillegg mye om hvordan jeg rir og hvordan jeg kan løse forskjellige scenarioer.
 • Hvem er ditt forbilde på konkurransebanen?
  Har ikke et spesiell som forbilde, men kan bli veldig inspirert av situasjoner, utførelser, både i konkurranse og i trening. Av erfarne ryttere eller yngre ryttere, der man kan se at det stemmer i øyeblikket på en måte, skjønner du..? Det kan være innen islandshestsporten, hestesport generelt eller også i helt andre idretter. Som når Northug jobber seg oppover feltet mot slutten av 50km i Falun-VM.

 

Lykke til! Vi heier på dere!

 

Bio Power Protection – sponser VM-laget