Norsk suksess i Sverige

Gabrielle og Tigull. Arkivfoto: Mette Sattrup

Bernt Severinsen, Gabrielle Severinsen og Aksa Mortensen hadde denne helgen tatt turen over grensen for å konkurrere på Västsvenska Mästerskapen.

Av Stein Larsen post@trav365.no

Alle tre leverte imponerende resultater i nabolandet. I T1 var det kun norsk på trippelen etter uttegningen, med Gabrielle i ledelsen med Tígull fra Kleiva med 7,767. Bernt med Terna fra Kleiva på 7,367 på andre, og han hadde også Draumur fra Birkeskogen på tredje med 7,067. 

I A-finalen valgte Bernt å ri hoppa Terna. 

Gabrielle holdt unna, og sammen med sin Tígull tok hun seieren lekende lett på 8,069. Bernt tok andreplass med 7,222. Norge var overlegne, og ett godt stykke unna, på tredje, kom svenske Caroline Nero og Dagfari frá Eylandi på 6,181.

Også i V1 var det nordmenn i toppen etter uttagningene. Gabrielle tok ledelsen også her, på 7,167. Terna og Bernt var nok en gang ikke langt ifra, denne gangen på 6,967. Bernt og Draumur endte på en foreløpig fjerde på 6,633. 

I A-finalen valgte Bernt å ri Draumur, mens Gabrielle trakk seg etter en flott T1-finale. Bernt og Draumur vant V1 med 6,567, hvor de blant annet fikk flere 8,0 for trav. Andre gikk til Louise Löfgren og Riddari frá Hofi på 6,533. Tredje gikk til Saga Andersson og Valur från Sundabakka.

Ungrytteren Aksa Mortensen var også i Sverige, og hadde  tatt med seg Gnyfari fra Fossan. Hun startet hele stevnet med å vinne stilpass PP1. Hun lå på en foreløpig fjerdeplass i F1 på karakteren 6,1, som var ny personlig beste for duoen.

I finalen ble det dessverre lite galopp, men takket være god ridning og en flott hest fikk hun allikevel en god poengsum. Hun endte på en 6. med poengsummen 5,024.

 Malcare WordPress Security