Nordmenn til topps i Danmark

 

Nils Christian og Garpur fra Højgaarden høstet 10 poeng for hurtigtølten i T1. (Foto: Patty van der Kaaij)

Flere av de norske rytterne bet godt fra seg i forbindelse med helgens Icehorse Festival. 

Edelt metall
 

Nils-Christian Larsen imponerte stort med blant annet seier i T2, sammen med Ísbjörn vom Schloss Nienover. De fikk poengene 7.54. Han red også Þeyr frá Kolneset til sølv i V1, og Garpur fra Højgaarden til sølv i T1 med hele 8.61 i poeng. Ekvipasjen, som også gikk til 8.63 i T1-uttagningen, ble i finalen tildelt 10.00 for hurtigtølt.

– Icehorse Festival er det stevnet som har alle rammer for både hest, rytter, tilskuer og messeutstiller. Stemningen og atmosfæren er topp fra ankomst onsdag til avgang søndag, sier Nils-Christian, som stilte med hele syv hester.

– Jeg hadde syv hester fordelt på hingsteshow, futurity klasse, 4-gang, 5-gang, T2 og T1.
Dette var første WR-start for meg i år, mine WM-kandidater leverer gode prestasjoner med tanke på det er april. Jeg tenker fortsatt at hestene skal toppe i august, så vi trener videre. Nå gleder jeg meg til neste WR-stevne som er Kronshof Special i starten av juni, sier Nils.

A-finale

Eline Bengtsen, som egentlig er ungrytter, viste svært lovende takter i helgen. Hun red seg inn i en B-finale i T2, for så å vinne denne og klatre ytterligere to plasser i A-finalen. Her endte hun og hennes Pistill frá Litlu-Brekku på poengsummen 7.00.

– Kort oppsummert har det vært en god debut på sesongen! Vi endte opp med en 4. plass i T2, som jeg er veldig fornøyd med. Vi har også fått en status på hva vi må hjem og trene mer på. Alt i alt en god pekepinn på hvor vi ligger, og hva vi behøver forbedre, sier Eline.

Eget oppdrett

Agnes Helga Helgadóttir hadde med seg sin egenavlede Sigur fra Jakobsgården til Danmark. Den talentfulle ekvipasjen red seg rett til A-finale i V1 med poengsummen 6.90. I finalen ble dog trykket for stort.

– Sigur var litt preget av omgivelsene og den lange reisen da vi kom ned, men kom seg veldig dag nummer to. Da spilte vi på lag. I finalen kokte det fullstendig over med alt trykket inne i hallen, forteller Agnes.

Anne Stine Haugen med Draumur fra Høje Sandbjerggård tok 4. plassen i V1-finalen med poengene 7.00.

Fremtidens stjerner

Stian Pedersen bet også godt fra seg i helgen. Han red Nói fra Jakobsgården til B-finale i F1 med 6.83, og unge Tindur fra Jakobsgården til poengene 7.80 i Futurity Five Gait. Dette sikret 2. plassen i klassen.

An-Magritt Morset Hegstad og hennes talentfulle Orka fra Stugudal ble beste 6-åring i Futurity Four Gait med poengene 7.50, og sikret 2. plassen blant 6-åringene i Futurity Tølt med poengene 7.80.

Futurity-klassene er forbeholdt 5- og 6-åringer, og dømmes av to dommere (avls, sport eller gæđingakeppni) ut fra en skala fra 0-10. Under ridningen gir dommerne karakterer eller kommentarer over høytaleren til hva rytteren kan gjøre for å forbedre presentasjonen av hesten.

– Icehorse Festival er et veldig godt arrangement, med høy internasjonal standard i alle klasser. Futurity-klasser er nytt for meg. Det er en veldig fin anledning til å debutere med unghester, da det ikke er krav til at de skal være så veldig tekniske. Vi hadde med en 6 års hoppe, Orka, og en 6 års hingst, Harekur, fra egen avl. De gjorde begge en fin figur. Det var virkelig stort for meg å vinne med egenavlet hest, og en fin erfaring for hestene før de skal i dom i vår, sier An-Magritt.

* Link til fullstendige resultater

 

Ifølge arrangørene er Icehorse Festival verdens største innendørsarrangementet for islandshest. (Foto: Sofie Lahtinen Carlsson)Malcare WordPress Security