Brenner for NM og barnestevne

Terje Hagelund, ved premiebordet, var til stede fra start til slutt under avlsutstilling og NM på Biri første uka i juli.

Oppslutningen om årets norgesmesterskap har vært imponerende stor. Stevneleder Terje Hagelund har hatt regien. Også for barnestevnet, som han brenner for.  

Av Mette Sattrup

– I dag har jeg prøvd å arbeide litt, humrer den erfarne stevnelederen lunt når vi ringer ham dagen derpå.
Uka som gikk var det NM som fikk all hans tid.

Avl og sport

I forkant av sporten som staret torsdag 4. juli, var det avlsutstilling på Biri tirsdag og onsdag.

Overgangen mellom avl og sport ble litt vrien onsdag, fordi en del sportshester kom tidligere enn forventet, forteller Hagelund:
– 40-50 sportshester kom allerede søndag og mandag, så da de resterende kom onsdag, måtte noen vente på at avlshestene skulle dra. Men det ble ingen lange ventetider, de fleste fikk boks straks de kom.
Det var leid inn teltstaller fra og med tirsdag med plass til 50 hester.
NM 2019 kan skilte med i alt 128 påmeldte deltakere, foruten barneklasse.

Barnestevne

I 2015 igangsatte Terje Hagelund en ny tradisjon under norgesmesterskapet: Barnestevnet.
– Den gangen arrangerte vi NM i samarbeid med NIHF. Jeg satte som et krav for å arrangere norgesmesterskapet at vi skulle ha en barneklasse hvor eliterytterne var faddere. Ideen ble godt mottatt, og er videreført. Også her hos oss i år, jeg må jo sørge for at barnestevnet går videre, ler han, og med mer enn 20 deltakere har han lykkes igjen.
Kalmo Gård sponset barnestevnet med flotte premier.

 

 

Tidenes rytterfest

Utenfor den rødmalte stua, ved enden av travbanen, var det stor aktivitet lørdag kveld. Aksel Andersen, kjøtt engros i Drammen, sto for alt kjøttet, og sjefen sjøl var med på grillingen:
– Han både grillet og tilberedte kjøttet, vi skulle ikke få ødelegge det, ler stevnelederen.
Indrefillet av kalv var blant delikatessene.
Og det var mange som kom, i alt ca. 280 personer.
– Vi har aldri hatt så mange deltakere på festen. Alle barnerytterne fikk gratis billett. Det var nok veldig stas, for de fleste av dem møtte opp, forteller Hagelund.
Rytterfesten foregår i rolige rammer, uten musikk:
– Den er ment å være et sosialt samvær hvor folk møtes, prater sammen og har det hyggelig.
 Den skal ikke være noen nattaktivitet, for de fleste skal tidlig opp og prestere dagen etter.

 

Glimt fra rytterfesten.


Gode sponsorer

Foruten Aksel Andersen A/S, vil Hagelund også fremme Trond Musdalslien, Anlegg Øst Entreprenør A/S:
– Han fikset alt vi trengte av utstyr, maskiner og utstyr til vedlikehold av banen, samt at han kjørte inn boder som vi lagde mat i. Det er Trond som har laget banen på dugnad. Har lagt igjen mye tid og penger i Sleipnir, han har vi mye å takke for, sier Hagelund, som selv er en av de store ildsjelene i Sleipnir.

 

Sponsorenes logo pryder dommebodene.

Camping

Mange hadde valgt camping i år, nærmere 50 personer hadde slått seg til på det grønne området ved travbanen. Foruten nærheten til arenaen, har de også flotte sanitære fasiliteter:
– Folk på campingen har tilgang til toalett og dusj med varmt og kaldt vann, i tillegg til at vi har noen dusjer i vekta på det gamle anlegget, forteller Hagelund.

Rekordsalg i kiosken

Kiosksalget gikk utrolig bra, forteller stevnegeneralen, og allerede flere timer før finaledagen var over, var kiosken utsolgt for mat:
– Vi hadde en vannvittig omsetning, omsatte for nesten 300 000 kroner på fem dager. Vi håper og tror at det blir igjen noen kroner i Sleipnirkassa.
For det trengs. Klubben har store utgifter i forbindelse med NM på Biri.
– Vi må lykkes med rytterfest og det meste for å få overskudd, sier Hagelund, og viser til store kostander som for eksempel leie av banen, reise og opphold samt lønn til dommere, utgifter til høy, og ikke å forglemme premier.
Derfor var det store antall publikum, ca. 1000 søndagen, både hyggelig og svært kjærkomment.

 

Flotte premier hører et NM til.

 

God dugnadsånd

Tilbakemeldingene på arrangementet har vært gode, ingen sure miner:
– Det har gått veldig bra. Under uttaket fredag ble en pause i tølten litt lenger enn den skulle, ellers har vi fulgt timeplanen til punkt og prikke. Slik sett har det vært veldig greit.

Kjedelig for både arrangører og deltakere var det da tidtakersystemet feilet under passkonkurransen lørdag, men reglene ble fulgt, og ingen kan lastes for den tekniske feilen som etter hvert ble rettet.
– Det er mange som har vært i aktivitet for å tilrettelegge for et så godt NM som mulig, og noen jobber nesten døgnet rundt, sier Hagelund, som er takknemlig for innsatsen fra alle frivillige.
Selv sier han igjen at dette var hans siste NM som stevneleder, og legger heretter sin lit til yngre krefter:
– I år har vi hatt med noen unge jenter i NM-komiteen. De har vært veldig flinke. Jeg håper de vil ta over. Vi får hjelpe dem i oppstarten, så det blir en smidig overgang, avslutter stevnesjef Terje Hagelund.

Mer fra NM kommer.

 



Malcare WordPress Security