NM: Norgesmesterne i firegang er kåret

Grete Fostervoll Flemmen og Stigandi fra Nerbåen.

Norgesmesterne i firegang er kåret.

Av Stein Larsen post@trav365.no

V1 junior: Det startet med junior. Har tok Grete Fostervoll Flemmen ledelsen fra start, men Julie Thorsbye Andersen fulgte som en skygge. Etter skritt endret det seg og Synne Jacobsen Ness gikk opp i en liten ledelse. Fra første til fjerde skilte det da 0,07 poeng.  Etter galoppen var Grete Fostervoll Flemmen tilbake i ledelsen, med 0,11 poeng. Dermed ville tølten avgjøre alt. Etter at tøltkarakterene var klare var det klart at dommerne ikke hadde klart å skille Grete Fostervoll Flemmen og Synne Jacobsen Ness. Dermed måtte dommeren avgjøre NM-gullet med poengsiffer. Det gikk i favør Grete Fostervoll Flemmen og Stigandi fra Nerbåen.

Grete Fostervoll Flemmen og Stigandi fra Nerbåen.

 

V1 Ungrytter: Etter den første tølt- og travoppgaven gikk Luisa Husby Sem og Bakkus de beste karakterene og gikk opp i tet.  Men kun med 0,03 poeng foran neste ekvipasje. Etter skritt rykket de litt unna de andre, men ikke mye. Før galoppen skilte det 0,06 ned til Ørjan Lien Våge. Han overtok ledelsen etter galoppen, men Luisa slo fryktelig tilbake. Etter den siste tøltoppgaven kunne hun feste et lite, men solid grep om gullet med sin Bakkus fra Grundet Hus. Med 0,06 poengs margin ble de Norgesmestere foran Ørjan og hans Hagall.

Luisa Husby Sem og Bakkus fra Grundet Hus.

 

V1 Senior: Hele åtte seniorer fyller banen i firegangsfinalen. Dermed hadde dommerne nok å følge med på.  Allerede fra første steg på banen hadde Christina Lund og Lukku-Blesi frá Selfossi grep om hendelsene. Spenningen var heller hvem som skulle få sølv og bronse. Etter to oppgavedeler var Kristin-Elise Andersen oppe på sølvplass, mens de sto som sild i tønne for å snappe bronse der bak. Etter skritt sikret Lund seg ytterligere et overtak, mens hjemmehåpet Agnes H Helgadottir dukket opp på andre etterfulgt av Mildrid Musdalslien på tredje. Galopp-delen endret igjen på listene, men ikke på toppnavnet. På andre lå fortsatt Agnes, men med et annet hjemmehåp, Tom Espen Wenaas på tredje. Det skilte 0,03 poeng mellom to og tre og dermed skulle tølt avgjøre. noen rett ut voldsomme dyr fikk publikum med på notene. Etter at karakterene var fordel ble det klart at Christina Lund tok gullet, Agnes H Helgadottir sølvet og Mildrid Musdalslien bronsen. Lukku-Blesi frá Selfossi endte på 7,63.

Christina Lund tok gullet, Agnes H Helgadottir sølvet og Mildrid Musdalslien bronsen.

HER ER ALLE RESULTATENE

 

 Malcare WordPress Security