Mye god ridning, men foreløpig få norske finalister

Torsdag ble det plassering for Stian og Noi fra Jakobsgården i PP1 Stilpass (foto: Mette Sattrup)

 

De første dagene i Berlin har vært preget av mye god ridning, men dessverre også en god porsjon uflaks for det norske laget.

Når kun ett uttak gjenstår, ligger Christina Lund på andreplass i V1, og Nils-Christian Larsen er klar for B-finale i samme disiplin. Christina sin hingst Lukku-Blesi frá Selfossi er kun sju år, og karakteren 7,43 i V1-uttaket er en voksen karakter for en så ung hest.

Men til tross for topp innsats i det norske laget, må flere av rytterne se finalene fra sidelinjen:
– Stian red et megafint femgangsprogram onsdag og hadde vært i A-finalen om ikke hesten hadde tråkket seg. Det var kjedelig.  Sunniva hadde vært i femgangsfinale i ungrytter hvis hun ikke hadde fattet feil galopp, de trakk henne jo mye for det. Elise var også veldig uheldig med uttaket sitt i V1. Konkurransen ble stoppet rett før hun skulle inn på grunn av uvær. Hun fikk 40 minutters trasking med kald og våt hest før hun skulle være klar på nytt. Bikar var ikke i næheten av like fin som under oppvarmingen. Vi krysser fingrene for at hun rykker opp. Det hadde hun virkelig fortjent, sier landslagsleder Tina Oppen.

Mer uflaks

Tina forteller videre at Erik hadde vært i finale om han ikke hadde vært uheldig med en overgang.
– Men det er et mesterskap, det er vinn eller forsvinn. Du kan ikke safe deg gjennom. Noen vil ha dagen, andre har det ikke. Nå må vi satse på at vi har dagen i morgen, sier landslagslederen.

Ungrytteren Ørjan Våge leverte et flott firgangsprogram til 6,57, og lå på femteplass med billett til ungrytternes A-finale. Men så ble han diskvalifisert, en diskvalifisering som har skapt bølger i den norske leiren:
– Vi har en veldig spesiell sak med Ørjan, en sak som vil bli fulgt opp i ettertid, sier Tina Oppen.

Cecilie Reiersen, assisterende landslagsleder, sier at Ørjan tar situasjonen tappert:

– Han er kjempefornøyd med hesten. I morgen skal han ri T1 i, og klarer å fokusere på det positive. Han er veldig motivert, og er glad for den støtten han har fått, sier hun.

Optimisme foran siste uttak

Fredag er det klart uttak i den populære tøltklassen T1, mesterskapets siste uttak.
– Vi har mange hester som skal ut i T1, hester vi har forventninger til. Nå må det jo være slutt på uflaksen, smiler Tina.

Cecilie forteller at stemningen i leiren er god.
– Det er en fin gjeng vi har med oss. Folk er flinke til å hjelpe hverandre på treninger. Det er godt å se at de hjelper hverandre selv om de er konkurrenter. Det er med på å skape en bedre lagfølelse, avslutter hun.

 

 

 

Bio Power Protection – sponser VM-laget

 

 Malcare WordPress Security