Moro med rytterbytte i The Swap under KOHS

Et nytt konsept så dagens lys under Kingsland Oslo Horse Show da islandshestryttere og dressurryttere konkurrerte i par med rytterbytte på tvers av grenene. Islandshestrytter Gry Hagelund og makker Stine Skillebekk, dressur, tok en knepen seier foran Nils Christian Larsen og Ellen Birgitte Farbrot, henholdvis islandshest/dressur.

Første runde av publikumssuksessen med det klingende navn «The Swap» gikk av stabelen fredag 14. oktober på Telenor Arena. Da leverte dressurrytterne et Kür-program på egne hester, mens islandshestrytterne viste et tøltprogram med sine gangartshester. Lørdag ble det bytte på tvers av grenene. Islandshestrytterne red Kür på dressurhestene, mens dressurrytterne måtte til pers med tølt på hester med flere gangarter enn disse rytterne til daglig er vant med.

Gry Hagelund likte den nye konkurranseformen:
– Jeg synes konseptet var veldig bra. Det var utrolig gøy å få ri en topp trent dressurhest.
Hun synes også generelt dresurrytterne klarte seg bra i konkurransen hvor de red både egen og makkerens hest i løpet av de to dagene konkurransen pågikk:
– Noen av dem hadde problemer med å holde tølten hele veien, så de ramlet innom trav innimellom. Men ellers gikk det fint, sier hun.
Gry er også fornøyd med at dressurrytterne fikk se kompetansen blant islandshestrytterne:
– Nå fikk de se at vi kan noe annet enn bare å frese rundt i tølt. De jentene som vi byttet hester med syntes det var fantastisk gøy å ri islandshest, men kommenterte at det var mye vanskeligere enn det ser ut som.

Publikum avgjorde konkurransen med avstemming via nettet, og kun 0,6 prosentpoeng skilte i tet.

Disse deltok i konkurransen:

Dressurryttere
Gina Wiig
Stine Skillebekk
Thea Katarina Bråten
Ellen Birgitte Farbrot

Islandshestryttere
Mona Fjeld
Nils-Christian Larsen
Gry Hagelund
Tina Kalmo Pedersen

Vi gratulerer!