Ble Mjøsmótmester på hjemmebane

 

Mjøsmotmester Mildrid Musdalslien på Fálmar frá Ketilsstöðum – som også ble kåret til stevnets beste hest. (Foto: Tine Johansen)


Sleipnir-ekvipasjen Mildrid Musdalslien og Fálmar frá Ketilsstöðum gjorde rent bord på hjemmebane: Mjøsmótmester 2019, og Fálmar ble kåret til stevnets Beste Hest, ”hestur mótsins”. Bedre kan det ikke gjøres.

– Mjøsmot var et godt gjennomført stevne med gode dommere og forhold. Det hadde vært morsomt om flere hadde deltatt, men gøy likevel at Sleipnir valgte å gjennomføre, sier Mjøsmot-mester Mildrid Musdalslien, som sesongdebuterte med stor suksess. Det blir spennende å følge ekvipasjen framover.

Med kun 52 påmeldte var det ingen selvfølge at stevnet skulle realiseres.  Men avstemming i Sleipnirs styre resulterte i flertall for gjennomføring, og dermed kunne arrangørklubben også i år utnevne Mjøsmotmestere:

(Foto: Trond Musdalslien)

Mjøsmotmestere 2019

(F.v.)
B-flokk:
Mildrid Musdalslien

Ungdomsflokk:
Stine Rambo

A-flokk:
Caroline Wangen

Ungrytterflokk:
Hedda Bjørnstad

Vinner av Barneflokk, Frida Hammer, var ikke til stede da  bildet ble tatt.

Gode bidragsytere

Stevneleder Marit Herstad Bråten ønsker å takke gode bidragsytere: Mathilde Hjort, som dømte på dugnad og sponset ”hestur mótsins”, beste hest som utmerket seg, samt veterinær Hege S. Stenbråten som ga gavekort for innledende dyrekiropraktikk til førstepremierte i alle klassene.

Deltok med rideskolehester

Marte og Heidir fra rideskolen på Åsli (foto: Emily Dahlseide)

– Som rideskole forstår vi at vi er en viktig brikke i rekrutteringsarbeidet til klubben og til NIHF. Vi har derfor lenge hatt en praksis med å la elevene våre låne skolehester gratis, og vi frakter hestene til og fra stevnene fritt.  For oss er det vårt bidrag til klubben vår – og vi er veldig glade for å kunne tilby våre elever noe mer utenfor rideskolen, forteller Siri fra rideskolen på Åsli.

I alt deltok fire elever med skolehester fra Åsli på årets Mjøsmót, foruten en privathest fra samme sted.

Siri forteller videre at når Mjøscupen går av stabelen 2. påskedag, stiller rideskolen med hele 16 skolehester:
– Mjøsmot er jo et stevne som går over flere dager, og som derfor koster mer, så da ble det bare de jentene som hjelper oss aller mest som stilte. De som deltok var Ingeborg Getz Bergmo på Ørn fra Brenno, Marte Behrns Rasmussen på Heidir fra Nerbåen, Agnes Holen på Kolfinna fra Sigersberg, Isis Den Ouden på Djørgfung fra Rogne, og Sten Robert Rognerud på sin egen Framsyn fra Midtlund.

Ingeborg beskriver sin debutt på Mjøsmot med disse stikkordene: gøy, lærerrikt, nervepirrende!

Rideskolen i Åsmarka har 95 elever på rideskolen, og 40 skolehester. I tillegg til rideskole, har de turistridning hele året, rideleir om sommeren, kanefart om vinteren og terapiridning en gang i uka.

Sosial ramme

Foruten det sportslige som foregikk på banen, kunne publikum hygge seg rundt flere bålpanner som var satt opp på tribunen:
– Vi tente opp bålpanner, så fikk barna lage seg pinnebrød på bål, en koselig sosial ramme rundt stevnet, forteller stevnelederen, som også gjorde en ekstra innsats for de som var ferske stevnedebutanter:
– Jeg gikk rundt i stallene og snakket med folk, og viste dem til rette. Det tror jeg folk setter pris på. Det er viktig at både barn og voksne er inkludert.

Vil ha med flere neste år

Stevnelederen forteller at de har fått tilbakemeldinger fra flere som syntes stevnet ble for dyrt. Hun forteller at de derfor neste år vil vurdere å sette ned prisen for de første 75 som melder seg på stevnet.
– For, hadde vi visst at vi for eksempel fikk 90 påmeldte, ville vi fått til en annen pris. Det er forøvrig synd at Gædinga bare er interessant hvert annet år, avslutter en ivrig Gædinga-entusiast, som er glad de slapp å avlyse og skuffe de som hadde sett fram til å starte Mjøsmót 2019.

Været startet med hagl fredag, kaldt og ufyselig, men ble bedre utover helga, og søndag skinte sola over stevneplassen fra en blå og klar aprilhimmel.

 

Mona Tysland Lillehagen sikret seg både 1. og 2. plass i A-flokk. Med Öggur fra Kringeland gikk hun til topps, (bildet), mens det ble andreplass med Spóla fra Kringeland. Mona startet kun A-flokk, og deltok derfor ikke i konkurransen om å bli Mjøsmot-mester. (Foto: Tine Johansen)Malcare WordPress Security