Landslagspresentasjon: Nils Christian Larsen

Av Rachel Steen

Foto: Neddens

I tiden frem mot VM ønsker vi å bli bedre kjent med rytterne og hestene som skal representere landet. 

I dag er det Nils Christian Larsen som står for tur.

Nils Christian er bosatt på gården Kronholt i den danske byen Herning, der har han holdt til de siste syv årene. Han er medlem av Gandur Islandshestforening. 

Nils forteller at hest er hans lidenskap, hobby og jobb, og at det derfor tar mesteparten av tiden hans. I tillegg til å drive gården, har han også lansert sin egen utstyrslinje sammen med det danske merket Eques, hvor han blant annet har designet saler og hodelag. I tillegg til å samarbeide med Eques, har han også designet klær og møbler.

Under årets sesong har han oppnådd gode resultater med flere ulike hester. Sammen med de to hovedhestene Gustur og Flaumur, har han gjort det bra både i femgang og i firgang. 

Med Gustur vom Kronshof har han startet femgang og tølt på løse tøyler, og vunnet flere stevner. Sammen med Flaumur fra Solvangi har han startet firgang og tølt, og oppnådd det høyeste resultatet i V1 noen sinne. – De er to fantastiske hester som jeg er veldig stolt av, sier Nils Christian.  

For Nils startet forberedelsene mot verdensmesterskapet allerede i vinter. Han har hele tiden jobbet målrettet med fokus på arbeidsoppgaver, glede og motivasjon. Disse tingene er viktige i et så stort mesterskap, forteller han. For å forberede seg selv fokuserer han både det fysiske og det psykiske. Han trener kondisjon for den fysiske helsen, men også for å kunne fokusere bedre. I tillegg trener han det mentale, noe som hjelper han å prestere maksimalt.

Målet for VM er å oppnå topplasseringer i klassene han stiller i, da han vet at begge hestene har potensial til å gå til topps. Med Gustur skal han starte F1 og T2, mens Flaumur er tatt ut som reserve.  

Når det kommer til hans favorittminne, forteller Nils at det er mange av dem. For han er det i hovedsak lykken, ridefølelsen og samspillet med hestene hjemme på gården som skaper de gode minnene, han beskriver det som magisk. – Det å se at hestene trives og nyter hverdagen er en luksus, og noe som skaper gode minner fra dag til dag, forteller han. 

På stevneplassen er det viktig for Nils å holde humøret oppe og glede seg til å ri inn på banen. Han legger vekt på musikken og den gode stemningen som noe som er viktig for ham.

Vi ønsker Nils og hestene lykke til på VM, og gleder oss til å følge med dere!Malcare WordPress Security