Knallstart på World Ranking

 

TOPP TRE I T1: Gabrielle Severinsen og Tigull, Christina Lund og Lukku-Blesi, og Camilla Wangen og Reyr.

Med karakter rundt åttetallet vitner Østlandsmesterskapet om en en svært spennende sesong.

I helgen ble årets første norske WR-stevne arrangert. ØM bød på veletablerte stjerner og lovende ekvipasjer for fremtiden. Gabrielle Severinsen og Tigull fra Kleiva kunne kvittere helgens høyeste karakter med 8.39, i en svært solid og underholdende T1-finale.

Lykkebles i form

To som også imponerte i helgen var Christina Lund og hennes nå syv år gamle Lukku-Blesi fra Selfossi. Ekvipasjen ble kombinasjonsmestre i V1-kombinasjonen. De red seg til 2. plass i T1, og toppet V1 med hele 7.77.

– Høydepunkter for meg var selvsagt hele søndagen, og aller mest å ri V1-finalen på en hest som fungerte som hjemme. Og at han fullførte to finaler på en dag uten at jeg følte jeg tok ut spesielt mye. Vi gleder oss til neste stevne, sier Christina, som fikk bekreftet at form og vintertrening er i orden.

Våt fredag

Med styrtregn og dertil tung bane var fredagens tølt uttagninger en heller våt affære. Deretter gikk det bare oppover.

– Den litt dårlige starten av helgen får nok vær og bane ta endel ansvar for. Men, jeg noterer for min egen del at både hesten og jeg må trene oss på å finne det rette ‘trykket’ og stemningen tidligere Jeg tror at litt flere runder på banen og positive opplevelser uten mer krav enn det hesten fikser nå, er det vi trenger framover. Han skal bli enda sterkere i kroppen så det blir enda lettere for han å være stabil og jevn i alle gangarter. Han er i stadig utvikling, sier Christina.

Gode ungryttere

Rekruttlagsrytter Marie Fjeld Egilsdottir med Fífill frá Minni-Reykjum hadde også en god helg på Momarken. Ekvipasjen endte på 7.00 i T1-finalen, og vant med det overlegent.
– Det jeg er mest fornøyd med er A-finalen i T1, hvor jeg hadde en god følelse under hele finalen og jeg og Fifill samarbeidet godt. Vi var innom 7,5 for alle oppgavedelene. Dette var en god start på sesongen, og jeg gleder meg til veien videre, sier Marie, som også roser arrangørene.
– Jeg er veldig fornøyd med fasilitetene. Stallområdet og oppvarmingsmulighetene var veldig bra!

V1 ungrytter ble vunnet av Ørjan Lien våge og Haldir Háleggur fra Nedreli på solide 6.60.

Første års senior

I T2 var det første års senior Martine Fjeld og 18 år gamle Grandi frá Laugardal som tok hjem seieren. De endte på karakteren 6.96.
– Helgen var egentlig litt så som så. Med nye sko, såler og silikon ble den våte banen veldig tung for både Grandi og meg. Jeg valgte dermed å ikke fokusere så mye på karakterene, men heller å få en lett og ridbar hest igjen, noe jeg til slutt lyktes med. Høydepunktet var å vinne mitt første WR-stevne som senior i PP1 med et helt mykt gummibitt, noe vi aldri har gjort før, samt at vi vant T2 for senior også, sier Martine.

Mer om ØM finner du i neste utgave av Forum.

Årets kombinasjonsmestre:

Senior 4-gang: Christina Lund – Lukku-Blesi frá Selfossi
Senior 5-gang: Andrea Thunem – Baugur frá Tunguhálsi II
Ungrytter 4-gang: Marie Fjeld Egilsdottir – Fífill frá Minni-Reykjum
Ungrytter 5-gang: Sunniva Halvorsen – Garpur frá Hvoli
Junior 4-gang: Frøydis Musdalslien – Kiljan frá Blesastöðum 1A

 

BEST I T2: Martine Fjeld og Grandi.

Premieutdeling T1 ungrytter/junior

TOPPET V1: Christina Lund og Lukku-Blesi (Alle foto: Tina Oppen)Malcare WordPress Security