Knallbra Gæðinga NM

GLADE VINNERE: Nybakt norgesmester Ida Kathrin Nielsen, flankert av sølvmedaljevinner Hedda Bjørnstad Larsen (med Tangó frá Hjallanesi II) og Hannah Johannesen (med Smyrill frá Hamraendum) har god grunn til å smile. Premiebordet denne helga var imponerende stort.

Ida Kathrin Nielsen og Ymir frá Selfossi ble søndag norgesmestere i Ungrytterflokk da Stormur Islandshestforening arrangerte Gæðingakeppni NM på Jarlsberg Travbane i Vestfold 6. – 8. september.

I alt sju norgesmestere ble kåret, foruten kombinasjonsvinnere. Det var ikke været som gjorde tidenes andre norgesmesterskap i Gædinga til en uforglemmelig opplevelse. Regn, gråvær og sur vind kunne vi vært foruten, men innsatsen til de i alt 75 påmeldte deltakerne var hundre prosent, tempoet høyt og ridegleden stor. Det ble konkurrert både i Gæðinga og tøltklasser, og det var mange imponerende ekvipasjer å se på alle nivåer,  fra barneklassene til A- og B-flokk.

Den nyetablerte Stormur Islandshestforening har på kort tid klart å anlegge en meget godt fungerende arena med topp underlag og gode fasiliteter for både to- og firbeinte. Dette var Stormurs andre stevne på travbanen, og bortsett fra noen små regnefeil i resultatene til enkelte klasser, som ble ordnet opp i umiddelbart, kan arrangørene klappe seg på skulderen for vel gjennomført. Den erfarne speakeren Elisabeth Saga ledet finaledagen mesterlig på sin suverene måte, og med jevn dømming og kun få minutters forsinkelse i programmet, var det ikke annet enn været å klage på.

Vi gratulerer alle med innsatsen, og norgesmesterne i Gæðingakeppni 2019 især:

GDC – Barneflokk (10-13 år): Maiken Berild Vold / Eir fra Kise
GDY – Ungrytterflokk (18-21 år): Ida Kathrin Nielsen / Ymir frá Selfossi
GDA – A-flokk: Thomas Larsen / Sýn frá Kálfsstöðum
GDV – C-flokk: Martine Åsvall Fjeld / Víðir fra Lian
GDB – B-flokk: Camilla Wangen / Reyr frá Melabergi
GDY-A – Ungrytter A-flokk: Hedda Bjørnstad Larsen / Saga fra Langtved
GDT : Ungdomsflokk (14-17 år): Anders Berget / Lina fra Myrvangen

I tillegg ble det kåret kombinasjonsvinnere.

En fyldig reportasje med bilder fra stevnet kommer i årets nest siste utgave av Islandshestforum, nr. 3/2019.

 

EN BRA DAG: Anders Berget og Lina fra Myrvangen tok gull i GDT Ungdomsflokk (14-17 år). I tillegg tok vant de T3 junior.

 Malcare WordPress Security