Islandshestforum nr. 1/2019 underveis

 

Ønsker WR på Lillestrøm

Norwegian Horse Festival gikk av stabelen i Lillestrøm 20. – 24. februar i år. Islandshestene gjorde sitt inntog lørdag med uttak i tøltkonkurransen og clinic med Christina Lund og Johann R. Skulason. Finalen gikk søndag. Tina Oppen og Bernt Severinsen sto for gjennomføringen, og nå sikter de høyere.  Se reportasje fra konkurranse og clinic under Norwegian Horse Festival i årets første utgave av Islandshestforum. Redaksjonen beklager at bildeteksten til bildene av Anders Berget og Ørjan Lien Vaage var blitt forvekslet. Bildeteksten til bildet i denne artikkelen (bildet over) er nå riktig, men i bladet får vi dessverre ikke rettet feilen.

Sy i lær

Har du noen gang ønsket du kunne sy i lær, fikse en søm eller reparere en grime selv? I Islandshestforum nr. 1/2019 får du detaljert innføring i hva du trenger av utstyr og hvordan du gjør det, av kursansvarlig hos Skinnlåven, Arne Markussen. Du får også tips til hvordan du tar vare på sal og annet utstyr i lær.

Salmakerfaget er et gammelt fag med nye utfordringer. Vi har møtt Salmaker Silje Sverkholt og administrerende direktør og rektor ved Norsk Hestesenter, Cecilie Gaarder Skaug. Les mer om salmakerfaget i Islandshestforum.

– Hesten er øynene mine

Selma er 10 år og blind, men det hindrer henne ikke fra å ri. På hesteryggen føler hun seg fri, og hun mestrer hesten i både skritt, trav og galopp, uten leier. Islandshesten Tindra er blitt en god venn på hennes ukentlige ridetimer hos Julie Holtesmo.  Islandshestforum møtte den humørfylte jenta i Sør-Fron en vinterdag i mars.

Sesongstart

Det nærmer seg sesongstart. Vi har spurt et knippe juniorer, ungryttere og seniorryttere om hvilke hester vi kan vente å se dem på i år, og hva som er målet for sesongen.

Leisure Riding

FEIF-konferansen gikk av stabelen første helg i februar. Hilde Widerberg og Mette Sattrup deltok i gruppearbeid med Leisure Riding, og fikk et innblikk i aktiviteter og satsning på fritidsridning hos andre land i FEIF-familien.

Dette, og mye mer, kan du lese om i førstkommende utgave av Islandshestforum!

God lesning!

PS – er du ikke medlem av et lokallag, kan du likevel abonnere på Islandshestforum.

 Malcare WordPress Security