Internasjonale stjerner til Lillestrøm

 

 

Regjerrende nordisk mester i ungrytterflokk, svenske Hannah Österberg, kommer til Norwegian Horse Festival i februar.  (Foto: Töltaren)

De norske rytterne får tøff konkurranse fra utlandet under Norwegian Horse Festival 23. og 24. februar. 

Tøltkonkurransen, som arrangeres lørdag 23. februar klokken 19.00, inne på varemessen i Lillestrøm, samler mange av Norges beste ekvipasjer. De norske rytterne får selskap av kjente profiler fra Sverige og Island. Blant utfordrerne er regjerende nordisk mester i ungrytterflokk, Hannah Österberg fra Sverige.

– Mine forventninger til Norwegian Horse Festival er kjempehøye. Det skal bli så gøy å få være med og konkurrere mot noen av Norges beste ryttere. Det blir veldig gøy å ri på en slik stor arena. Jeg er veldig glad for å være en av de inviterte til å ri, og det er ekstra gøy å få være med under premieren til et nytt konsept. Jeg ser virkelig frem mot dette, sier hun.

– En ære
Også ungrytteren Olivia Gustafsson Hellten kommer fra Sverige for å konkurrere mot det norske rekruttlaget.
– Det skal bli kjempegøy å få reise til Lillestrøm og ri i en slik arena. Jeg synes det er flott at vi får vise frem hvordan vi konkurrerer med islandshestene for resten av hesteverden. Det er en ære å bli invitert, og jeg skal nyte hvert sekund av tiden inne på banen, sier 19-åringen.

Den svært meritterte islandske ungrytteren Arnór Dan Kristinsson kommer også til Lillestrøm for å måle muskler. I tillegg er flere ganger verdensmester i tølt Jóhann R. Skúlason, og stjerneskuddet Kristján Magnússon invitert til å ri i seniorklassen.

Egne finaler
Rytterne skal vise et tøltprogram bestående av arbeidstempo, tempoforskjeller og hurtig tølt. Ekvipasjene rir i blandede aldersgrupper i uttagning, mens finalene er aldersinndelt. De fem beste ekvipasjene i henholdsvis junior-, ungrytter- og seniorklasse blir å se i finalene søndag. Finalene begynner klokken 13.00.

Stjernespekket clinic
En egen clinic med islandshest finner sted før tøltkonkurransen lørdag kveld.
– Hvis alt går som jeg håper skal Jóhann R. Skúlason og Christina Lund stå for årets Clinic. Det tror jeg kan bli et høydepunkt å få med seg, sier Bernt Severinsen, som legger til rette for islandshestene under Norwegian Horse Festival.
Christina Lund, og flere ganger verdensmester Jóhann R. Skúlason, er to av sportens største profiler. Begge har ridd på øverste nivå i en årrekke og har mengder med mesterskapserfaring. Vel så viktig er deres kunnskap om temming, innridning og trening av hester og ryttere.