Han leverte varene

Steinar Clausen Kolnes.

Steinar Clausen Kolnes er en av sportens stjerneskudd. Under avlsvisningen i Seljord viste han den høyst bedømte hesten.

Av Stein Larsen post@trav365.no

Kolnes red hoppen Kastanía frá Rauðalæk til en samlet dom på 8,17. Det var visningens beste dom. Og det var en fornøyd unggutt som oppsummerte visningen.
– Jeg fikk min første 9 i rideprøve med Sesar, og mange fine poeng hos Glitra, Tindra og Raudhetta. Jeg er takknemlig for at jeg for lov til å kåre hester, jeg lærer mye av det, sier han.
At det endelig ble visning i sør er han også fornøyd med.
– Jeg er veldig glad for at NIHF klarte å gjennomføre avlsutstillingen nå. Samtidig er det underlig å være i gang igjen. Jeg hadde ikke vist hester på over et år, så det var mange ting jeg følte meg litt rusten på, smiler han.
Men litt ringrusten til tross, han er ikke i tvil om at de nye retningslinjene for bedømming er til det bedre.
– De nye retningslinjene er tydelige og skiller godt variasjonen i hestene, best ut kommer de hestene som er komplette. I løpet av dagene i Seljord har vi sett mange hester på de lavere tallene, som er hester av god kvalitet og med god kapasitet som ridehester. Jeg er glad for at de nye reglene skiller hestene. Men det er mye for oss ryttere å sette seg inn i, smiler han.
Han er fornøyd med dommene på hans hester og dommerne som dømte.
– Dommerne er jeg godt fornøyd med. De er veldig flinke til å dele sin kunnskap og kommer med begrunnelse over hvorfor de mener kvaliteten er god, middels eller lav. Det setter jeg pris på og har lært mye av løpet av dagene i Seljord, sier han.

 Malcare WordPress Security