Gode norske hester i Danmark

Hlekkur frá Ytra-Vallholti og tidligere eier An-Magritt Morset Hegstad . (Foto: Tine Johansen)

To gamle norske kjenninger gjør seg nå bemerket på stevner i Danmark.

Av Stein Larsen post@trav365.no

Tidligere norsk-eide Hlekkur frá Ytra-Vallholti fant sin nye eier gjennom Kronholt ved Nils Christian Larsen i slutten av august 2020. Den 10 år gamle hingsten etter Arnoddur frá Auðsholtshjáleigu og Gnótt frá Ytra-Vallholti har konkurrert sammen med tidligere eier An-Magritt Morset Hegstad hjemme i Norge, og har mange gode resultater i  både fremgang, tølt og A-flokk.

Danske Palma Sandlau kjøpte hingsten. Nå har de startet nok et stevne. I F1 lå junior-rytteren på en tredje med 5,57 og en fjerde på 6,17 i T1. Det ble ikke kjørt finale i F1, men hun red seg imidlertid opp en plass i T1 til tredje, på 6,17.

Norsk-avlede Gisli fra Lian ble også solgt til Danmarki fjor. Den 12 år gamle hingsten etter Reyr frá Dalbæ eies nå av den 23 år gamle Astrid Skovgaard fra Lemvig i Midtjylland. Hun begynte å ri islandshest for snart to år siden, men har nå vært i toppen blant flere gode dansker.

På Kosturs Kristi Himmelfarts stævne tok hun en 4. etter uttagningen i V1 på 6,03 og red seg der opp til en andreplass i finalen på 6,53. I T1 lå hun på 4. med 6,23, men valgte å trekke seg fra finalen. 

 Malcare WordPress Security