Gabrielle og Tigull leverte i World Cup

Gabrielle og Tigull tøltet til en flott fjerdeplass under World Cup i Stockholm fredag 29. november (foto: Mette Sattrup)

Islandshestenes World Cup gikk av stabelen under Sweden International Horse Show fredag 29. november, for fulle tribuner på Friends Arena i Stockholm. Gabrielle Severinsen og Tigull fra Kleiva var med helt til finalen, hvor de endte på en fortjent fjerdeplass i tøff konkurranse med flere av de aller fremste ekvipasjene i sporten.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg kom til hovedfinalen med så sterke konkurrenter. Du møter hardbarkede ryttere med mange VM-titler. I finalen gjorde jeg noen valg som ikke slo ut like heldig som jeg hadde håpet på. Det var hardt for hestene å gå der inne, så jeg ville lette trykket for Tigull i finalen. Etter å ha ridd med stangbitt og tunge boots i warm-up og semifinale, byttet jeg til trinsebitt og lettere boots i finalen. Dette fungerte ikke helt som forventet.  Men jeg føler at jeg sitter på en hest som har mye uforløst potensiale med meg på ryggen, sier Gabrielle Severinsen.

Ekvipasjen endte på 7,778 poeng samlet i finalen, hvorav blant annet 8,167 for økt tempo tølt.

God erfaring
Bernt Severinsen hadde tatt med seg 5-års hingsten Draumur fra Birkeskogen til Friends Arena. Han viste seg flott fram, men poengene rakk ikke til noen topplassering denne gang. Severinsen er likevel godt fornøyd med tigullsønnens internasjonale debut:
– Han er en lovende hest, har hodet til det, og det fikk han også besvist. Med mer jobb og trening er det sannsynlig at han neste år vil ta steget opp til det nivået jeg vil han skal være. Målet var å få prøvd ham på en slik arena. Det får man ikke often sjansen til. Jeg vil ha ham med til Herning i april og kanskje Norwegian Horse Festival i februar.

Topp arrangement
Gabrielle og Bernt Severinsen er enige om at det er spennende å få være en del av World Cup, og de roser arrangørene:
– Arrangementet er det aller beste, en fantastisk flott arena og gode fasiliteter. Man blir møtt med topp service og alt er godt tilrettelagt for å være rytter der, hotell rett ved siden av, god oppfølging og god service på stallen. De tilrettelegger for hest og rytter på beste måte.

Verdensmester i tet
Vinner av World Cup Tölt var islandske Jóhann Rúnar Skúlasson og Finnbogi frá Minnireykjum med poengsummen 9.111. Ekvipasjen lå i solid ledelse gjennom hele konkurransen.

 

Premieutdeling, Jóhann og Finnbogi (Foto: Mette Sattrup)

 

World Cup Tölt besto av warm-up, semifinale og finale, hvor utøverne skulle vise tre disipliner: langsom tølt, temposkifte og økt tempo tølt.