Full trøkk i The Oval Track Challenge

Det blir uhyre spennende når et startfelt på til sammen 36 ekvipasjer, fordelt på landslagsryttere og sju utfordrere med wildcard, skal sette hverandre i stevne i STALL MYRA The Oval Track Challenge under årets Norwegian Horse Festival, 14. – 16 februar!

Konkurransen, for første gang på ovalbane under NHF, går over tre dager med uttak fredag, A-finale seniorer lørdag og junior-/ungrytterfinalen søndag. Feltet er et godt knippe av våre fremste konkurranseryttere og topphester. I forkant av hver konkurranse topper Christina Lund og Alfur fra Selfossi showet med lærerik clinic. Med andre ord, en helg du ikke må gå glipp av!

Tøffe utfordere
Foruten å invitere landslagsryttere, opplyser Bernt Severinsen, primus motor, at det har det åpnet seg mulighet for å dele ut sju wildcards. Det spisser spenningen ytterligere når disse utfordrende, fordelt over alle aldersgrupper, stiller til start.

Møt utfordrene:

 

Klare: Ingeborg og Komet (Foto: Tine Johansen)

Ingeborg Bjørk Steinsdottir gleder seg:
– Det blir en veldig morsom start på sesongen, og det blir spennende og gøy å ri på en sånn type arena. Hesten jeg skal ri heter Komet fra Skog, 9 år og 1. premiert 4 gjenger. Han er etter Prana fra Vallanesi og Tigull fra Kleiva, eies og er avlet av Kristin Elise Andersen og Alf Andersen. Dette er hesten jeg har satset med de to siste årene, hvor vi avsluttet sesongen i fjor med finaleplass på NM, forteller seniorrytteren.

 

Klare: Grete og Feykir (Foto: Privat)

Grete Fostervoll Flemmen gleder seg også:
– Jeg gleder meg mest til selve opplevelsen der med masse folk til å heie deg frem, og å ri sammen med norges beste islandshest ekvipasjer! Jeg skal ha med meg hesten Feykir fra Stall Kjersem. Dette er mamma sin hest som jeg først begynte å trene litt før sesongen 2019. Vi tok blant annet bronse under fjorårets NM i T1j, og gleder oss masse til denne sesongen. Planene framover er å prøve å slå persolige rekorder, og se hvor langt vi kan nå!, sier hun.

Klare: Emilie Teig og Bjartmar (Foto: Tine Johansen)

Ungrytteren Emilie Teig er klar for å gi jernet:
– Konkurransen er jo det jeg gleder meg mest til, å ri inn på banen med de andre rytterne. Det blir veldig spennende. Jeg håper vi kan klare å vise at vi fortjener å være med, for selv om jeg ikke vet akkurat hvem de andre er, så vet jeg at de er gode. Hesten jeg har med heter Bjartmar fra Stafholti. Han er en 11år gammel vallak, firgjenger. Jeg har hatt han i snart tre år, og vi finner ut av ting mer og mer. Han er en veldig spennende hest, så jeg gleder meg til at vi virkelig skal knekke koden, noe vi nærmer oss.
Vi er klare for å gi alt, også får vi se hvor langt det holder!

 

Klare: Aksa og Gnyfari (Foto: Mette Sattrup)

Aksa Mortensen er den andre ungrytteren som også stiller som utfordrer.
– Jeg var skadet i fjor, noe som ødela den sesongen, så jeg synes det er utrolig gøy å få bli en del av dette. Jeg liker å ri for forskjellige instruktører, føler jeg får mye ut av det, og jeg har fått utrolig god hjelp av Bernt den siste tiden. Han har virkelig hjulpet meg med å komme videre i ridningen! Det er bare helt utrolig at han tror på meg og ønsker at jeg skal komme inn som et WildCard på et så stor arrangement som Norwegian horse festival! Det jeg gleder meg mest til må være erfaringen og muligheten til å vise oss fram etter all den harde jobbingen. Det kommer til å bli utrolig spennende! Hesten min er Gnyfari fra Fossan. Han er førdt i 2007, så han er 13 år i år, og vallak. Når jeg fikk han var jeg 11 år, og vi var som et ubleket lerret og måtte begge lære. Han er en helt fantastisk hest jeg har ridd og utviklet meg masse sammen med de siste seks årene. Han er 5-gjenger, og en veldig allsidig hest jeg gleder meg mye over. Jeg har over den siste perioden omskolert han til 5-gang som er den disiplinen vi vil starte denne sesongen.

Klare: Mildrid og Falmar (Foto: Tine Johansen)

Mildrid Musdalslien er også invitert med wildcard, og stiller til start med Falmar fra Ketilstødum:
– Jeg setter veldig pris på å bli invitert til et slikt arrangement der så mange andre gode ekvipasjer også er invitert! Jeg gleder meg selvfølgelig til konkurransen, hvor vi vil prøve å gi god konkurranse til elitelagsrytterne, men også de andre utfordrerne. Det blir også spennende å se hvordan arrangementet legger opp arenaen og forholdene til islandshestene, sier hun.

Klare: Caroline og Gygjar (Foto: Privat)

Seniorrytter Caroline Wangen synes det er utrolig gøy å være en av de heldige som får ri i Lillestrøm:
– Jeg er veldig takknemlig for det! Jeg teller ned dager og gleder meg masse! De siste to årene har jeg brukt veldig mye tid på å bygge tillit med Gygjar. Både ved å gjøre han trygg på konkurransebanen og på meg, da han er en veldig spesiell type. Så det jeg gleder meg aller mest til med hele arrangementet, er å ta dette et steg videre og inn på en arena som virkelig får testet hvor trygg han har blitt og hvor langt det kan ta oss. Så er det også veldig stas å få lov til å ri på slike arrangementer hvor man skal vise frem islandshesten på best mulig måte til resten av heste-Norge. Føler meg veldig ydmyk og stolt over den tilliten.  Samtidig blir det utrolig spennende å få måle seg opp mot noen av de beste ekvipasjene vi har i landet, det ser jeg virkelig frem imot.

 

Klare: Malin og Silfri (Foto: Mette Sattrup)

Juniorrytter Malin Brandsgård Skaug og Silfri fra Mid-Fossum har også fått invitasjon via wildcard, og Malin gleder seg kjempemye:
– Jeg gleder meg mest til opplevelsen og ikke minst å ri på en så stor arena! Jeg skal ri Silfri frá Mið-Fossum, en 11 år gammel vallak. Han har vært i mitt eie kun ett år. Vi har brukt dette året på å blir kjent og bygge tillit. Føler nå han stoler på meg som rytter, og at vi er klare for nye utfordringer! Syntes det er utrolig gøy å få tilliten til og bli tatt ut for å ri blant de aller beste! Målet fremover er å satse konkurranse og slå nye rekorder.

Vi ønsker Malin og de øvrige konkurrentene i The Oval Track Challenge lykke til!

Her er alle deltakerne:

Mona Fjeld/ Vinur fra Fjeld, T3
An-Magritt Morset Hegstad / Harekur fra Stugudal, V2
Gabrielle Severinsen / Tigull fra Kleiva T3
Camilla Wangen / Reyr fra Melabergi, T3
Ingrid Sofie Krogsæter / Vigir fra Rørvik, F2J/U
Marie Fjeld Egilsdottir / Fifill frá Minni-Reykjum. V2
Elisabeth Sylte / Solon fra Vesturkoti, T3
Hedda Larsen / Saga fra Langtved, F2J/U
Stine Sønderland Viken / Tigull fra Skjeljavika V2J/U
Gry Hagelund / Hrynjandi fra Fagereng, T3
Caroline Gleditsch Holstad / Loftur fra Lian, V2
Frøydis Musdalslien / Kiljan fra Blesastödum, T3J/U
Stian Pedersen / Tindur fra Jakobsgården, T3
Agnes H Helgadóttir / Sigur fra Jakobsgården, V2
Kasper Martinsen / Snar fra Kjartansstöðum, F2
Ida Kathrin Nielsen / Ýmir frá Selfossi, T3J/U
Steinar Clausen Kolnes / Bakkus fra Grundet Hus, V2
Carolin Storebø / Stjörnustæll frá Dalvik, F2
Anders Berget / Lina fra Myrvangen, T3J/U
Maria Gjellestad Bosvik / Djass fra Røysland, V2J/U
Lotte Thoresen / Salmur fra Pulu, F2J/U
Christina Lund / Lukkublesi fra Selfossi, V2
Ørjan Lien Våge / Hagall von der Fuchsfarm, V2J/U
Sunniva Halvorsen / Nori fra Troldbjerg, F2J/U
Martin Rønnestad / Djásn frá Litla-Moshvoli, T3
Elise Lundhaug / Grimur fra Gavnholt, F2
Thomas Larsen / Garpur fra Kjarri, F2
Veronica Høgsveen Våland / Trú frá Heiði, V2
Rikke Skogstad / Skarfur fra Lian, V2
WC SR Ingeborg Steinsdottir / Komet fra Skog, T3
WC SR Mildrid Musdalslien / Falmar fra Ketilsstødum, V2
WC SR Caroline Wangen / Gygjar fra Gygjarholi, F2
WC YR Aksa Mortensen / Gnyfari fra Fossanmoen, F2J/U
WC YR Emilie Teig / Bjartmar fra Stafholti, V2J/U
WC JR Malin B. Skaug / Silfri fra Mid-Fossum, T3J/U
WC JR Grete Fostervoll Flemmen / Feykir fra Stall kjersem, T3J/U

Arrangementet ble utsolgt i fjor, så ikke vent for lenge med å bestille billetter om du har tenkt deg til NHF i februar.  Vi sees!